Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smotra folklora za mlade

Zahvaljujući njima ne moramo se bojati da ćemo izgubiti tradiciju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pjesma, ples i tradicija oživjeli su na glavnom zagrebačkom trgu i to u izvedbi najmlađih. Počela je međunarodna smotra folklora koja je posvećena upravo djeci.

Petodnevni program obogatit će brojne dječje i odrasle folklorne skupine iz zemlje i inozemstva. Tu su i dječje radionice, ali i izložba na kojoj je moguće vidjeti kakvim su se igračkama igrali naše bake i djedovi.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić" Napadi na maloljetnike - 1 Oglasila se policija Šestorica tinejdžera napadnuta u centru Zagreba, majka progovorila za Dnevnik Nove TV: ''Jedna stvar koju su mi rekli čini mi se najstrašnija''

'Folklor mi je bolji od nogometa. Zato što tamo plešem i pjevam', rekao je 9-godišnji Marko.

>> Čilipi: Već 44. godine nedjeljno jutro rezervirano je za folklor

'Ove godine smo htjeli pokazat na koji način se zapravo njegovanje dječjeg folklora zapravo uklapa u jedan svjetski trend očuvanja baštine', kaže stručna i umjetnička ravnateljica Smotre Zorica Vitez.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene