Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvaju tradiciju

Čilipi: Već 44. godine nedjeljno jutro rezervirano je za folklor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
A kako očuvati tradiciju po savjet bi se moglo u konavosko mjesto Čilipi. Ondje je nedjeljno jutro, već pune 44 godine, rezervirano za folklor. Nekada tek veselje domaćih, danas se razvilo u pravu turističku atrakciju.

Čilipijani u kolo skaču svake nedjelje već 44 godine. Kroz sve te godine, Luko Novak nije propustio ni jednu nedjelju. 'Prije 55 godina sam počo. Generacije i generacija sam ja naučio, i mlađi ipak to prihvaćaju i dolaze', rekao je.

Pročitajte i ovo Pokladno jahanje - 2 Šokačko sijelo Plemenite životinje u središtu stoljetne tradicije: "Tko je progutao konjsku dlaku, to ostaje do kraja života" Đakovački bušari - 1 Vrijeme je za zabavu Afrička svinjska kuga je prošlost, otjerale je strašne buše: Pogledajte atmosferu s veselog karnevala u Slavoniji

Čilipski folkor od seoske tradicije pretvorili su u turističku atrakciju, samo danas više od 400 turista došlo je pogledati konavosku baštinu. Svake godine od Cvjetnice do početka studenog ovdje stignu tisuće gostiju.

Za nedjeljni folkor živi cijelo mjesto. Turiste ispred konobe dočeka klapa, a izloženo im je sve, od poznatog konavoskog veza, do degustacije domaćih pića.

Konavoska zdravica glasi...'Da ne bi niko nikad reko nesretni nesretnik, nego sretni sretnik, kako ono i oće, akobogda!
Amen, dabogda'. Od konavoske zdravice do plesova, stranci su oduševljeni.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene