Zlostavljana djevojka (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock)
Zlostavljana djevojka (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock)

Društvenim mrežama kolaju poruke o muškarcu koji navodno dijeli posjetnice natopljene drogom za silovanje. U zagrebačkoj policiji kažu kako vezano za slučaj ''muškarca s posjetnicom'' nisu nikada primili ni jednu prijavu.


''Na potezu od Kvatrića do trga je bio dečko u tramvaju, svjetlije kose, visok, oko 25 godina, uredan, zgodan. Moguće da ih ima više u društvu. Nudi samim curama posjetnice na pola natopljene drogom za silovanje i onda ih prati. A policija kao ne može ništa dok se nešto ne dogodi'', napisala je jedna korisnica Facebooka.

Još je jedna podijelila sličnu poruku s prijateljicama. ''Cure, prije nekih pola sata na Vijencu mi je prišao neki čovjek (35-40 godina) i pokušao uvaliti neke posjetnice kao poklon za Božić. Inzistirao je da uzmem ali nisam htjela. Ispričala sam to frendici iz Zagreba i rekla mi je da je poznato u Zagrebu da već neko vrijeme, tako siluju cure. Uglavnom, te posjetnice su natopljene nečim od čega ti se spava, a taj frajer koji to dijeli on te prati i čeka kad te može iskoristiti. Tako da pazite, nemojte uzimati ništa i upozorite ostale frendice'', napisala je korisnica iz Osijeka.

U odnosima s javnošću zagrebačke kažu da ni jedna od policijskih postaja s njihova područja nikada nije zaprimila prijave vezane uz ove slučajeve, a u osječkoj policiji kažu da su sinoć dobili anonimnu prijavu putem mobilne aplikacije istoga sadržaja kao u gore citiranoj poruci te da je to jedina prijava vezana uz ''muškarca s posjetnicama''. Odmah po primanju prijave, na mjesto navedeno u prouci upućena je policijska ophodnja, ali ondje nikoga nisu pronašli.