456740
456740
456740
456740
456740

PRESUDA ZA "TULUM IZ PAKLA" Za silovanje i tešku tjelesnu ozljedu osuđen na 4 i pol godine zatvora

  • , 11.11.2016., 10:29
  • Autor:
  • komentara

Roko Šimac osuđen je nepravomoćno na četiri godine i šest mjeseci zatvora za tešku tjelesnu ozljedu i silovanje kolegice na tulumu u Podstrani.

 
 
 
 
Presuda za stravičan slučaj u Podstrani (Video: Dnevnik Nove TV)
Presuda za stravičan slučaj u Podstrani (Video: Dnevnik Nove TV)

Na Županijskom sudu u Splitu Roko Šimac, koji se nije pojavio na izricanju presude, osuđen je nepravomoćno na četiri godine i šest mjeseci zatvora za tešku tjelesnu ozljedu i spolni odnos bez pristanka na tulumu u Podstrani. U ukupnoj kazni sudac je za silovanje odredio kaznu od osam mjeseci.

Oštećena djevojka bila je na izricanju presude u pratnji roditelja.

Suđenje je trajalo četiri godine, a Roko Šimac ima 15 dana za podnošenje žalbe. Osim toga, sud mu je naložio i da mora platiti 77.500 kuna za troškove suđenja.

Djevojka i tada 21-godišnji Šimac bili su kolege s fakulteta. Slučaj iz Podstrane zbog svojih je stravničnih detalja zgrozio javnost. Sve se dogodilo 16. studenog 2012. godine kada su u nekom trenutku stvari na tulumu krenule po zlu. Oštećena djevojka s teškim je ozljedama prevezena u bolnicu i jedva joj je spašen život. 

Državno odvjetništvo teretilo je Roka Šimca da je "radi seksualnog zadovoljenja nasrnuo na kolegicu s fakulteta bez njenog pristanka te joj je nanio osobito teške i po život opasne ozljede".

Djevojka je zadobila teške ozljede probavnog i vaginalnog trakta i nakon toga prošla nekoliko teških operacija. Kako je mnoge okolnosti ovog događaja bilo teško razjasniti jer se djevojka nije ničega sjećala zbog teške alkoholiziranosti, a i Šimac je bio pod utjecajem alkohola, pitanje koje je bilo bez odgovora je kojim su predmetom nastale ozljede koje je djevojka zadobila.

Sudac u obrazloženju presude nije spomenuo nikakav predmet, već je kazao kako su ozljede nanesene rukom.

Presuda za ovaj slučaj trebala je biti donesena prošle godine, ali je sudac naložio dodatna vještačenja.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se