Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj iz Podstrane

PRESUDA ZA "TULUM IZ PAKLA" Za silovanje i tešku tjelesnu ozljedu osuđen na 4 i pol godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roko Šimac osuđen je nepravomoćno na četiri godine i šest mjeseci zatvora za tešku tjelesnu ozljedu i silovanje kolegice na tulumu u Podstrani.

Na Županijskom sudu u Splitu Roko Šimac, koji se nije pojavio na izricanju presude, osuđen je nepravomoćno na četiri godine i šest mjeseci zatvora za tešku tjelesnu ozljedu i spolni odnos bez pristanka na tulumu u Podstrani. U ukupnoj kazni sudac je za silovanje odredio kaznu od osam mjeseci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepravomoćna presuda Liječnik u Slavoniji osuđen zbog pokušaja silovanja i bludnih radnji, žrtve su bile mlađi muškarci Slika nije dostupna Zločin u Podstrani Presuda u najsloženijem slučaju u posljednja dva desetljeća znat će se uskoro

Oštećena djevojka bila je na izricanju presude u pratnji roditelja.

Suđenje je trajalo četiri godine, a Roko Šimac ima 15 dana za podnošenje žalbe. Osim toga, sud mu je naložio i da mora platiti 77.500 kuna za troškove suđenja.

Djevojka i tada 21-godišnji Šimac bili su kolege s fakulteta. Slučaj iz Podstrane zbog svojih je stravničnih detalja zgrozio javnost. Sve se dogodilo 16. studenog 2012. godine kada su u nekom trenutku stvari na tulumu krenule po zlu. Oštećena djevojka s teškim je ozljedama prevezena u bolnicu i jedva joj je spašen život. 

Državno odvjetništvo teretilo je Roka Šimca da je "radi seksualnog zadovoljenja nasrnuo na kolegicu s fakulteta bez njenog pristanka te joj je nanio osobito teške i po život opasne ozljede".

Djevojka je zadobila teške ozljede probavnog i vaginalnog trakta i nakon toga prošla nekoliko teških operacija. Kako je mnoge okolnosti ovog događaja bilo teško razjasniti jer se djevojka nije ničega sjećala zbog teške alkoholiziranosti, a i Šimac je bio pod utjecajem alkohola, pitanje koje je bilo bez odgovora je kojim su predmetom nastale ozljede koje je djevojka zadobila.

Sudac u obrazloženju presude nije spomenuo nikakav predmet, već je kazao kako su ozljede nanesene rukom.

Presuda za ovaj slučaj trebala je biti donesena prošle godine, ali je sudac naložio dodatna vještačenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene