Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sanira se šteta

FOTO Zagrebački Zoološki i Botanički vrt nakon zastrašujućeg nevremena zatvoreni do daljnjega

Zoološki i Botanički vrt nakon nevremena
Zoološki i Botanički vrt nakon nevremena Foto: ZOO Zagreb/Botanički vrt/Facebook
Zagrebački Botanički i Zoološki vrtovi nakon katastrofalnog nevremena bit će do daljnjega zatvoreni za posjetitelje.

Ljudi koji su bili u Botaničkom i Zoološkom vrtu u trenutku kad je počelo zastrašujuće nevrijeme sklonili su se na sigurno i nije bilo ozlijeđenih, no snažan vjetar rušio je drveće i grane.

"Sve su životinje dobro - žive i neozlijeđene. Zbog manjeg oštećenja na nastambi snježnih sova one su premještene u drugi prostor", objavio je Zoološki vrt i dodao kako su se posjetitelji koji su bili u vrtu sklonili u restoran čim je počela oluja.

Pročitajte i ovo Ptice - 2 nezapamćeno nevrijeme "Zatrpani smo pozivima i porukama nakon oluje": Udruga AWAP poslala upute za zbrinjavanje životinja

"Budući da je pred nama velik posao raskrčivanja srušenih stabala i granja te uređivanja svih vanjskih prostora, Vrt je do daljnjega zatvoren za posjetitelje", dodali su.

Slična situacija bila je i u Botaničkom vrtu, gdje su djelatnici na vrijeme na sigurno sklonili posjetitelje. Nakon snažnog nevremena u vrtu ima puno lomova grana, lonaca i niskih nasada, ali niti jedno drvo nije iščupano s korijenom. Ipak, šteta je velika i bit će potrebno vremena da se sanira, pa je i taj vrt za posjetitelje zatvoren do daljnjega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene