Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Program o učenju o zaštiti prirode održavati će se tijekom uskrsnih praznika.


Zagrebački zoološki vrt objavio kako upisi u Eko akademiju počinju u srijedu, 7. ožujka. Program je to za učenike od 2. do 6. razreda čiji je cilj osvijestiti najmlađe o potrebi zaštite prirode. Održavati će se svakodnevno od 31. ožujka do 6. travnja.

Vezani članci Homofobni napad, ilustracija ANKETA Recite nam svoje mišljenje. Podržavate li odluku da istospolni parovi imaju pravo posvajati djecu? Osnovna škola Josipa Račića u naselju Srednjaci 01 Incident u zagrebačkoj osnovnoj školi: Zaposlenik se prešetavao sa zračnom puškom?

Kroz šestosatni program djeca će moći kroz igre, istraživanja, radionice i druženje sa životinjama učiti kako se sama mogu brinuti o okolišu te se pritom upoznati s pojmovima iz ekologije poput biološke raznolikosti, održivog razvoja i ugroženosti životinja.

U sklopu programa djeca bi trebala raditi čak i na izgradnji vjetrenjače koja proizvodi dovoljno električne energije za napajanje led lampice, te upoznati mungose i crvenouhe kornjače kao invazivne vrste.

Roditelji od ove srijede mogu prijaviti djecu za pohađanje akademije radnim danom od 8 do 16 sati na broj telefona 01/2302-198 ili elektroničkom poštom na edukacija@zoo.hr. Cijena sudjelovanja u programu je 70 kuna. (Hina)