Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policijska akcija

''Na razini kirurške anestezije'': Zagrebački rekorder za volanom napuhao 3,5 promila

Pijani vozač, ilustracija (Foto: Getty Images)
Pijani vozač, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Zagrebačka policija tijekom vikenda je u pojačanom nadzoru prometa zabilježila više od 700 prekršaja, uključujući 50-ak prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, pri čemu je neslavni rekord ostvario 50-godišnjak s izmjerenih čak 3,5 promila alkohola u krvi.

Rekorder kojem je u ponedjeljak odmah poslije ponoći izmjereno 3,57 promila alkohola ''uhvaćen'' je u Kerestincu nakon što je sletio s ceste vozeći automobil njemačkih oznaka. U toj nesreći nastala je samo materijalna šteta, ali je 50-godišnji vozač prevezen u KB Sestre milosrdnice.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

Prema tablici trovanja alkoholom objavljenoj na stranicama plivazdravlje.hr, osoba s tri promila pada u stanje tzv. stupora, u kojem ne shvaća gdje se nalazi. Može doći do nagle nesvjestice i težeg buđenja. Iznad 3,5 promila moguća je pojava kome. To stanje jednako je razini kirurške anestezije.

Rekorderka s 1,46 razbila automobil izlazeći s parkirališta

Neslavnoj 35-godišnjoj rekorderki izmjereno je u subotnjoj noći 1,46 promila nakon što je udarila u jedno od parkiranih vozila dok se uključivala u promet s parkirališta u Ulici Božidara Magovca.

Tijekom provođenja akcije koja je usmjerena na suzbijanje najtežih prometnih prekršaja, poput vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, policija je u posebne prostorije smjestila pet osoba, dok je osam osoba uhićeno i privedeno na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Od 54 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod devet vozača utvrđena je više od 1,5 promila, a evidentirano je šest mladih vozača s alkoholom u krvi.

Do 9. lipnja akcija nadzora alkohola i droge

Zagrebačka policija najavila je da će od danas do 9. lipnja provoditi preventivno-represivnu akciju „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“, usklađenu s akcijama TISPOL-a – Europske mreže prometne policije.

Od 704 prometna prekršaja, na vožnju pod utjecajem alkohola odnosilo se njih 54, dok se gotovo svaki drugi prekršaj ili njih 279 odnosio se na nepropisnu brzinu.

Utvrđen je također 71 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 67 prekršaja nepropisne uporabe mobitela u vožnji, po pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i vožnje pod zabranom i 14 prekršaja neregistriranih ili tehnički neispravnih vozila. (Hina)

Aktualno Uhvatili više od 700 ilegalaca: Srpski carinici objavili gdje se sve skrivaju migranti Migranti uhvaćeni na srpskoj granici (Foto: Upraca carine RS) - 3 Migranti uhvaćeni na srpskoj granici (Foto: Upraca carine RS) - 3 Foto: Upraca carine RS Migranti uhvaćeni na srpskoj granici (Foto: Upraca carine RS) - 1 Migranti uhvaćeni na srpskoj granici (Foto: Upraca carine RS) - 1 Foto: Upraca carine RS Migranti uhvaćeni na srpskoj granici (Foto: Upraca carine RS) - 2 Migranti uhvaćeni na srpskoj granici (Foto: Upraca carine RS) - 2 Foto: Upraca carine RS Migranti uhvaćeni na srpskoj granici (Foto: Upraca carine RS) - 5 Migranti uhvaćeni na srpskoj granici (Foto: Upraca carine RS) - 5 Foto: Upraca carine RS +0 Migranti uhvaćeni na srpskoj granici (Foto: Upraca carine RS) - 4 Svijet Uhvatili više od 700 ilegalaca: Srpski carinici objavili gdje se sve skrivaju migranti 1/5 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene