Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Kotel Da Don

Zagrebački rabin: Reisman mi je oštro demantirala da osporava holokaust

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzna Judith Reisman svoj je posjet Zagrebu započela susretom s rabinom Kotelom Da Donom, kojemu je, prema njegovim riječima, oštro demantirala da osporava holokaust.

Prva osoba koju je dr. Judith Reisman posjetila u Zagrebu bio je, odmah u utorak ujutro, rabin Židovske vjerske zajednice Bet Israel dr. Kotel Da Don. Na taj je način, u samome startu svoje hrvatske turneje, pokušala demantirati glasine da osporava holokaust, jer, kako tvrdi Agencija VLM, nijedan židovski rabin na svijetu ne bi primio i razgovarao s osobom koja osporava holokaust i shoa, a osobito ne ortodoksni rabin kao što je rabin Da Don. Reisman je po dolasku u Zagreb postupila kao što bi i većina židova - posjetila je sinagogu i lokalnog rabina, navodi Agencija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sociolozi brane kolegu 'Rasprava o zdravstvenom odgoju svela se na vrijeđanje Štulhofera' Slika nije dostupna Odgovorio na optužbe Štulhofer: Ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri, ne surađujem s pedofilima!

>> 'Nigdje nisam vidjela toliko nasilnika kao u Hrvatskoj'

'Točno je da je dr. Reisman bila kod mene. Razgovali smo o mnogo tema i rekla mi je kako je ona živjela u Izraelu, a danas u Izraelu žive njezina kćer i unuci', rekao je rabin Da Don, koji je dr. Reisman primio upravo zato što je židovka i što se željela upoznati s radom zajednice Bet Israel i vidjeti sinagogu na Mažuranićevu trgu.

'Što se tiče optužbi za negiranje ili banaliziranje holokausta, o tome sam je izričito pitao i ona je to oštro demantirala', rekao je rabin Da Don.

Iz krugova bliskih dr. Reisman Agencija VLM doznaje da je njezina cijela obitelj, kako uža tako i šira, stradala u holokaustu (veći dio u samom Auschwitzu).

'Te priče šire oni kojima dr. Reisman predstavlja trn u oku, jer ne može biti protiv holokausta netko tko je u njemu izgubio sve svoje najbliže', rekli su Agenciji VLM neidentificirane osobe iz krugova bliskih dr. Reisman. (D.M./Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene