Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikati koji djeluju u Zagrebačkom holdingu i Uprava Zagrebačkog holdinga potpisali su danas dodatak Temeljnom kolektivnom ugovoru prema kojem plaće i sva materijalna prava ostaju nepromijenjeni, odnosno na razini 2009. godine, objavio je Zagrebački holding na svojoj internetskoj stranici.


Potpisanim dodatkom ugovoru utvrđuje se da 'osnovica za plaću iznosi 2.884,87 kuna bruto za koeficijent složenosti poslova 1,00 s primjenom od 1. siječnja 2010. godine. Ugovorne strane suglasne su da će se osnovica za izračun plaće za 2011. godinu utvrditi do kraja 2010. godine. Cijena sata rada temeljem utvrđene osnovice za 174 sata rada mjesečno iznosi 16,58 kuna bruto', navodi Zagrebački holding. Zaključuje kako su 'sindikati Zagrebačkog holdinga d.o.o., uvažavajući realne okolnosti i trenutno stanje u gospodarstvu, prihvatili prijedlog Uprave da plaće i sva materijalna prava ostaju nepromijenjeni, odnosno na razini 2009. godine'.

Vezani članci Ilustracija novac U Hrvatskoj rastu prosječne plaće: Pogledajte gdje se najviše zarađuje Slika nije dostupna Sindikati ne prihvaćaju zamrzavanje plaća

>> Čović i Bandić demantiraju međusobne trzavice

Glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro potvrdio je, u izjavi, da po prvi puta otkada je ustrojen Zagrebački holding djelatnici te gradske tvrtke, njih oko 12.200, neće dobiti povećanje plaće. Rekao je kako je prema starom kolektivnom ugovoru rast plaća u Zagrebačkom holdingu trebao iznositi između 3 i 3,5 posto i da je taj postotak izračunan na način da se uzeo prosječan rast plaća u zagrebačkom gospodarstvu u prvih osam mjeseci plus jedan posto za naknade. No, ta odredba je ostala zamrznuta, pa će Zagrebački holding tako potrošiti oko milijardu i 700 milijuna kuna za plaće svojih zaposlenika u 2010. godini. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju