Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kriv je Grad Zagreb'

GASI SE ŽIVOT NA BRITANCU? 'Upomoć! Zvuči kao šala, ali ovo je HOROR'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetom se širi uznemirujuća informacija za obrtnike na zagrebačkom Britancu. Iz zagrebačkih tržnica odlučili su zatvoriti sve male obrtnike, kako tvrde iz Zagrebačkog holdinga, zbog toga što jer prodaju lako kvarljivu robu.

Jedan od prepoznatljivih imena zagrebačkih bistroa, Kava Tava, na svojem facebook profilu objavio je uznemirujuću vijest za sve male obrtnike koji posluju na području zagrebačkog Britanskog trga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Gospođa Nina uredila bi kupaonicu, ali nikako do meštra: Da je do njega doći, sad je već potrebna i veza Boom obrtnika u Našicama, ilustracija - 2 Biznis boom Oni prkose trendu iseljavanja: Otvaraju obrte, vlastite poslove i pozivaju mlade da ostanu

U objavi tvrde da su iz zagrebačkih tržnica odlučili zatvoriti sve male obrtnike, a kako su napisali, razumnog objašnjenja za ovu odluku - nema. U rješenju, navode iz bistroa Kava Tava, stoji kako je za tu odluku 'kriv Grad Zagreb'.

Kažu i kako su pokušali kontaktirati zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, no u kontakt s njim nisu stupili. Smatraju da bi on mogao stopirati ovakvu odluku, a dok se gradonačelnik ne oglasi pokrenuli su peticiju kojom žele obustaviti ovakvu odluku.

Dnevnik.hr je poslao upit Gradu Zagrebu da obrazloži ovu odluku, te navede razloge zbog koji je do nje došlo. Odgovor još nije stigao, te ćemo ga objaviti naknadno.

U međuvremenu se oglasio Zagrebački holding koji kaže kako će 'zakupci na "Britancu" ostati bez posla jer prodaju lako kvarljivu robu'. Napominju kako su zakupci već ranije upozoreni, te da su na vrijeme dobili pismenu obavijest o nemogućnosti produžetka ugovora s Tržnicama Zagreb, a sve u cilju zaštite zdravlja kupaca.

Objavu bistroa Kava Tava prenosimo u cijelosti kao i odgovor Zagrebačkog holdinga:

Prijatelji Molimo Vas za pomoć! Upooomoć!

Ako ste u Zagrebu dođite na Britanac potpisati peticiju i dati nam podršku. Tržnice Zagreb odlučile ugasiti život na starom zagrebačkom trgu. Odlučile su sa Britanskog trga maknuti sve male vrijedne Hrvatske tvrtke i obrtnike (Mljekaru Veronika, Kava Tava bistro, Mesnicu Cerovski, Prodaju pilića NAF Promet), te obične ljude koji daju život trgu i organiziraju sva događanja na Britancu.

Obrazloženja nema, u rješenju su napisali "kriv je Grad Zagreb" koji je ujedno i njihov vlasnik. Zvuči kao šala ali ovo je HOROR. Dali smo sve od sebe sa stotinama poziva i dopisa da dođemo do Gradonačelnika gos. Milana Bandića ali odgovora nema, administracija kao i uvijek želi pokositi dobre stvari i igraju se svojom šutnjom sa stotinama života. Zato ako mi ne možemo do Gradonačelnika, Vi nam pomozite da ga dovedemo na Britanac.

Gradonačelnik može dati veliko DA da ovaj stari zagrebački trg nastavi živjeti, da se nastave sve lijepe stvari koje se svih ovih godina stvaraju i događaju na trgu a organiziraju ih ovi ljudi, da se nastave koncerti, događanja, priredbe, festivali, nove godine, sa svojim DA može pomoći da se sačuva više od 70 radnih mjesta, da svi ovi ljudi zajedno sa Vama preko noći ne izgube Britanac, ne izgube dušu ovog grada u koji je uložena ljubav, vrijeme, znanje, posao, životi.

Zato Vas molimo djelite ovo, dođite i pomozite nam da Britanac ostane mala zagrebačka oaza zabave, druženja, prijatelja... Da li je moguće da je administracija sakrila Gradonačelnika? Ako mu ne stižu pisma i emailovi SIGURNI SMO DA SA VAMA MOŽEMO GRADONAČELNIKU URUČITI POZIV DA DOĐE. GRADONAČELNIČE JAVI SEEEE!

Traže se volonteri za skupljanje peticije: partijaneri, novinari, skejteri, muzičari, kulturnjaci, udruge, studenti, turisti, penzioneri, bake, djedovi, nogometaši, susjedi, prijatelji, kolumnisti, direktori, obrtnici, glumci, umjetnici, ljubimci... sve vas i one koje smo zaboravili nabrojati pozivamo; dođite i pomognite nam. Svaku pomoć cijenimo i nećemo zaboraviti. Dođite na besplatnu kavu, pomozite nam', napisali su u objavi na Facebooku.

Odgovor Zagrebačkog holdinga

Na zagrebačkoj tržnici na Britanskom trgu dijelu zakupaca neće biti produženi ugovori o zakupu nakon 1. srpnja jer prodaju lako kvarljivu robu u neadekvatnim uvjetima pri čemu se dovodi u pitanje njezina zdravstvena i sanitarna ispravnost te ugrožavanje zdravlja kupaca, priopćio je u srijedu Zagrebački holding.

"Budući da je provedenim nadzorom utvrđeno kako dio zakupaca na tržnici ne poštuje odredbe ugovora sklopljenim s Tržnicama Zagreb, a odnosi se na prodaju lako kvarljive robe u neadekvatnim uvjetima pri čemu se dovodi u pitanje njezina zdravstvena i sanitarna ispravnost te ugrožavanje zdravlja kupaca, Tržnice Zagreb su donijele odluku kako takvim zakupcima neće biti produžen ugovor o zakupu nakon 1. srpnja", ističu u Zagrebačkom holdingu.

Napominju kako su ti zakupci već ranije upozoreni, te da su na vrijeme dobili pismenu obavijest o nemogućnosti produžetka ugovora s Tržnicama Zagreb, a sve u cilju zaštite zdravlja kupaca. (Hina/M.G.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene