Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokument ministarstva

Zagrebački holding se hvali: "Jakuševec je među najuređenijim odlagalištima otpada u Hrvatskoj"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačko odlagalište otpada Jakuševec/Prudinec nalazi se u kategoriji najuređenijih odlagališta u Republici Hrvatskoj, priopćili su danas iz Zagrebačkog holdinga pozivajući se na tekst „Dinamika zatvaranja odlagališta neopasnog otpada na području Republike Hrvatske“ koji je objavilo Ministarstvo zaštite okoliša.

U tekstu se navodi da je Odlagalište „Prudinec - Jakuševec“ sanirano odlagalište koje ispunjava kriterije i zahtjeve za odlaganje otpada dane Pravilnikom.

Pročitajte i ovo Odron otpada snimljen iz zraka velika šteta VIDEO Ovo je strašno: Objavljena snimka iz zraka, pogledajte razmjere katastrofe Reporterka Dnevnika Nove TV, Matea Ćorić Brunović, i Branka Genzić-Horvat "OSTAVKA! OSTAVKA!" Resnik novi, još gori Jakuševec? Građani najavili prosvjed: "Tako je i dobio izbore, a što je napravio? Ništa!"

„Otpad se odlaže na sanitaran način te odlagalište ispunjava uvjete za nastavak rada do otvaranja regionalnog centra za gospodarenje otpadom. Kako je razvidno iz rezultata detaljne analize koja je navedena u dokumentu, odlagalište Jakuševec nalazi se u kategoriji najuređenijih odlagališta u Republici Hrvatskoj“, navodi se u dokumentu.

Nadalje se navodi i da je odlagalište otpada Jakuševec-Prudinec jedan od rijetkih objekata u Republici Hrvatskoj koji ima funkciju usporedivu s Centrom za gospodarenje otpadom u cjelokupnom opsegu predviđenom projektnom dokumentacijom te ispunjava kriterije potrebnih objekata te obavljanja aktivnosti koje treba imati CGO, a vezanih uz sakupljanje, obradu te propisno deponiranje otpada kako je navedeno u Planu gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje 2017.-2022. godine (reciklažno dvorište, reciklaža građevinskog otpada, prikupljanje i energetsko iskorištavanje odlagališnog plina, postrojenje za obradu biootpada - kompostanu, pročišćavanje procjednih voda, odlaganje komunalnog otpada).

Inače, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike 9. siječnja 2019. donijelo je Odluku o redoslijedu i dinamici zatvaranja odlagališta otpada u Republici Hrvatskoj kojom je definirana dinamika rada i zatvaranja aktivnih odlagališta neopasnog otpada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene