Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skuplje karte

Bandić odobrio poskupljenje cijena ZET-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupština trgovačkog društva Zagrebačkog holdinga na sjednici je dala pozitivno mišljenje na poskupljenje gradskog prijevoza ZET-a. Nove cijene potvrdio je i gradonačelnik Bandić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasio je kako se dodatno izborio za najugroženije slojeve građana,  srednjoškolce, studente, umirovljenike i socijalu. Oni će od sada mjesečnu kartu plaćati 120 kuna.

Pročitajte i ovo Zastoj prometa na križanju Savska-Vukovarska zastoji i gužve FOTO Kaos u prometu u Zagrebu: Tramvaj iskliznuo iz tračnica ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz

Bandić je objasnio kako se ovdje radi o poskupljenju od 40, a ne od 80 posto, kako je Holding tražio. Godišnja karta za iste skupine stajat će 1200 kuna.

Radnici će od sada pokaz plaćati 360 kuna mjesečno, dok će cijena jednokratne karte izvan vozila stajati 12, a u vozilu 15 kuna.

>> Grad za poskupljenja, sindikati i poslodavci protiv

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić rekao je da poskupljenje cijena gradskog prijevoza dolaze u iznimno teškom trenutku za građane te da ta odluka nikoga ne veseli.

'Činjenica je da se cijena ZET-a i komunalnih usluga u Zagrebu nisu mijenjale posljednje četiri godine, ali ovo poskupljenje dolazi u iznimno teškom trenutku za građane' rekao je Bernardić u izjavi novinarima u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene