Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica GSV-a

Grad za poskupljenja, sindikati i poslodavci protiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća grada Zagreba predstavnici Grada bili su za poskupljenje vodnih usluga, a suzdržani kod glasovanja o poskupljenju cijena gradskog javnog prijevoza, dok su predstavnici poslodavaca i sindikata bili protiv oba poskupljenja.

Nakon sjednice zagrebačkoga GSV-a koja je bila zatvorena za javnost, predsjednik GSV-a, gradonačelnik Milan Bandić rekao je da se raspravljalo o poskupljenju cijena vodnih usluga i javnog gradskog prijevoza te izvijestio novinare o glasovanju.

Gradonačelnik je rekao da će se sutra o poskupljenjima izjasniti Skupština trgovačkog društva Zagrebačkog holdinga i dati mu svoj prijedlog. Nakon toga će gradonačelnik donijeti konačnu odluku. Podsjetio je da je Vijeće potrošača prije četiri dana bilo protiv tog poskupljenja, koja bi se prema prijedlogu Zagrebačkog holdinga počela primjenjivati 1. ožujka.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, novinar Nove TV Dizel skuplji od benzina Ovo je najsnažniji rast cijena goriva u posljednja dva mjeseca: Stručnjaci strahuju da je to tek početak Nove cijene goriva 26.08.2023. - 5 Nove cijene Loše vijesti za vozače: Opet poskupljuje gorivo, no ima i jedna dobra stvar

>> Goriva poskupljuju već u četvrtak. I onda opet idućeg utorka!

Prema novom načinu izračuna cijena vodnih usluga uključujući i naknade, varijabilni dio cijene bio bi veći za 20 posto kojemu se dodaje fiksni dio u iznosu 18,41 kuna po računu. Po tome bi se mjesečni troškovi tročlane obitelji u Zagrebu s prosječnom potrošnjom vode od 15 prostornih metara povećali s dosadašnjih 168,35 na 220,91 kuna to jest bili bi veći za 52,5 kuna.

Po prijedlogu Zagrebačkog holdinga za povećanje cijena javnog prijevoza, najviše bi poskupjele ZET-ove mjesečne i godišnje karte za učenike srednjih škola, studente i umirovljenike te socijalna. Tako bi se cijena mjesečne karte za tu kategoriju povećala s 83 kune na 150 kuna, što je poskupljenje od 80,72 posto, a godišnja karta za 80,79 posto.

Po tom prijedlogu među ostalim cijena ZET-ove karte kupljene izvan vozila povećala bi se s osam na 12 kuna, a karte kupljene u vozilu s 10 na 15 kuna, što je 50-postotno poskupljenje.  (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene