Vozač koji je u ponedjeljak autom upao u rupu na Čučerskoj cesti u Zagrebu kaže da mu ništa nije bilo jasno.


Umjesto u svom dvorištu - potpuno neočekivano Željko je vožnju završio u rupi.

Vezani članci Automobil upao u rupu na cesti Gužva na Maksimirskoj: Automobil upao u rupu na cesti nastalu zbog radova na tramvajskoj pruzi Automobili u prekršaju VIDEO Provjerili smo zašto vozači upadaju u rupu u centru Zagreba: ''Čim se odmaknemo na pet minuta...''

"Vozimo se u koloni. Vozimo, vozimo i nije bila velika brzina. Odjednom se nešto dogodi i evo mene u rupi. Iznenada. U prvi mah nisam uopće znao što se događa", rekao nam je Željko Budak, vozač koji je u ponedjeljak navečer autom upao u rupu na Čučerskoj cesti u Zagrebu.  

Na sreću, nije ništa slomljeno. "Jako je natučeno i bole me ovaj prsni dio i rebra. To me jako boli, ne mogu se iskašljati", govori Željko. 

Od ranog su jutra na Čučerskoj cesti strojevi. Rupa je već nasuta šljunkom. U Zagrebačkom holdingu pohvalili su se kako bi u srijedu ujutro trebali do kraja sanirati rupu. 

Kažu da su odmah nakon nesreće isključili opasnost od curenja plina te utvrdili da nema oštećenja na sustavu javne vodoopskrbe i odvodnje.

"Posebnim je uređajima snimljeno i okolno područje te je na starom oborinskom kanalu koji prolazi podno nogostupa, a koji je izgradila nekadašnja Mjesna zajednica, registrirano oštećenje koje se dovodi u izravnu vezu s propadanjem ceste", rekli su u Holdingu i dodali da se događaj nije mogao predvidjeti. U srijedu ujutro trebali bi i asfaltirati cestu. 

Mještani ljutiti

Ovo nije prvi put da se sanira ta cesta. Mještani su ogorčeni.

"To je sramota. Ulaže se u sljemensku žičaru, u gluposti umjesto da se ulaže u ceste, vrtiće. Sramota, eto, nemam što reći", govori jedan mještanin. 

A reći puno toga nema ni predsjednik mjesnog odbora. Četiri godine upozoravaju na problem.

"Moglo bi se čak reći da je već 60, 70 puknuća bilo u posljednjih nekoliko godina. Zasad se samo krpalo", kaže Stjepan Budak iz Mjesnog odbora Dankovec. 

Krpat će se i ovog puta. Prvi čovjek Ureda za upravljanje u hitnim situacijama zna gdje je problem.

"Mnogi ljudi samoinicijativno prekopaju cestu, samoinicijativno se spoje na vodovod i odvodnju ili na ono što im treba. Onda se to zatrpa i to nije adekvatno napravljeno, a onda nakon nekog vremena kako ta voda počne izbijati, voda to ispire. To se događalo posljednjih 30 godina i događat će se idućih 30", govori Pavle Kalinić. 

Ovog puta tragedija je izbjegnuta za dlaku. Ostaje vjerovati kako će u idućih trideset godina netko pronaći vremena i ozbiljnije se uhvatiti ukoštac s tim problemom.

Ako se pak nađete u situaciji kao ovaj vozač, važno je da o svemu obavijestite policiju - koja će obaviti očevid i zapisnik o prometnoj nesreći. Štetu na vozilu moći ćete naplatiti od svojeg osiguravajućeg društva, a ono će pak svoje troškove naplatiti od grada. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju