Milan Bandić okupio je u ponedjeljak vrh svoje stranke i to nakon što je premijeru Plenkoviću poručio - ili će se povećati plaće učiteljima i nastavnicima za šest posto ili više neće biti ove Vlade te da nitko u Klubu stranke Solidarnosti i rada neće dići ruku dok se to ne napravi. Sastanak u Praškoj ulici u Zagrebu pratio je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Galerija Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Milan Bandić (Dnevnik.hr) +2 Milan Bandić (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

"Milan Bandić je od ranog jutra ispaljivao retoričke plotune, prijetio raskidom koalicije, pričao o podrepašima, žmigavcima i foteljašima koji žive na teret hrvatskog naroda i da on u tome neće sudjelovati", podsjetio je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Vezani članci Lucija Balažić Majka čije je dijete preminulo lani: "Tjedan nakon smrti djeteta krećeš s traženjem posla. Jako bolno, ne razumiju u kakvoj se situaciji nalazimo" Udruga Sjena u Saboru Udruga Sjena iznenađena Plenkovićevom najavom: "Što se dogodilo preko vikenda?"

„Bandić nije izrijekom rekao tko su ti foteljaši, ali je sazvao navečer vrh svoje stranke. Na kraju smo doznali kako je on zadnji koji će napustiti tu koaliciju. Od nekoliko strana se može čuti, a i takav je dojam kako je ovo topnička priprema za ono što slijedi idućeg tjedna. Bandić je strateški mudro, rekao bih pokazao mišiće Andreju Plenkoviću i HDZ-u i poručio mu: Ja sam ovdje, trebate me, al trebam i ja vas.

Naime idućeg tjedna raspravljat će se o novom GUP-u i Bandić računa na glasove HDZ-a koji su s njim u koaliciji. I na državnoj i na gradskoj razini“, rekao je Jarak.

Bandić je pak nakon sastanka vrha stranke rekao kako će zadnji napustiti koaliciju.

"Vlada ima apsolutno povjerenje Stranke rada i solidarnosti dok god budemo realizirali projekte za boljitak Hrvatske i građana Grada Zagreba. I zadnji ćemo napustiti koaliciju. Ja sam vam kao krava koja daje 30 litara mlijeka, a pojede 10 posto od sira u odnosu na druge krave", izjavio je Bandić.

"Zagrebački gradonačelnik danas uporno ponavlja kako su u Hrvatskoj tri temeljna stupa, a to su obrazovanje, zapošljavanje i demografija i ukoliko Vlada ne bude poštovala ta tri stupa da će izaći iz koalicije. Sad ipak kaže da je zadnji koji će napustiti koaliciju. To smo već čuli od HSLS-a, nešto slično ponavlja i HNS. Zaključno: Dojam je da će ova koalicija unatoč ovim verbalnim retoričkim plotunima koji traju nekoliko dana, opstati", izvijestio je Jarak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju