Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga Zagrebački bokci u ponedjeljak počinje s čišćenjem Zagreba i njegove šire okolice od ambrozije, koja mnogim građanima zadaje alergijske probleme, najavio je predsjednik te


udruge Josip Nevenko Krznarić.

Vezani članci Ambrozija, ilustracija Stiže pošast koja svake godine pogađa sve veći broj ljudi: "Grdo, oči se zakrvare..." Stručnjakinja savjetuje na koji si način možete pomoći Ambrozija, ilustracija Zbog ove biljke milijuni ljudi imaju teške probleme. Švicarski znanstvenici sada tvrde da su otkrili "lijek"

Ambrozija će se uklanjati ručno i kosilicama, a ljudima koji su angažirani na njenom uklanjanju, od novaca prikupljenih prodajom starog papira, pomoći će se u plaćanju režija, rekao je Krznarić Hini.

Dodao je da udruga namjerava kupiti traktor, koji bi im olakšao čišćenje ambrozije, ali trenutno nemaju 8.000 kuna kolika je cijena traktora. 

Ta udruga ambroziju čisti petu godinu.

U ovogodišnjih pet mjeseci Zagrebački bokci su stanove 40-tak obitelji u potrebi namjestili namještajem i kućanskim aparatima. 

Krznarić je rekao da je to sve dobar namještaj koji udruga zaradi čišćenjem stanova. 

Podijelili su i oko 750 kilograma ribe u zagrebačkom naselju Dugave i na Prisavlju, te oko 1.500 sadnica cvijeća.

Zagrebački bokci nastavljaju i dalje sa darovanjem ili prodajom novih traperica dobivenih iz donacije po simboličnoj cijeni od 20 kuna. 

Traperice su darovali Udruzi logoraša Vukovar, Caritasu u Oborovu, Domu za djecu i mladež iz Dugava.

Na proslavi Dana škole zagrebačke Osnovne škole "Ivana Gundulića" učenici klasičnog 7 a razreda prodavali su traperice koje su im Zagrebački bokci darovali kako bi im pomogli u prikupljanju novaca za jesenski maturalac.

Ta je škola ujedno organizirala prodaju učeničkih
radova s umjetničkih radionica a novac od prodaje namijenila
humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za vrtićki odjel bolnice Rebro. 

Toj humanitarnoj akciji svojim su se trapericama pridružili i
Zagrebački bokci.

Predsjednik udruge Zagrebački bokci Josip Nevenko Krznarić apelirao je na sve zagrebačke škole da ne bacaju udžbenike na kraju školske godine nego da pozovu tu udrugu koja će ih pokupiti.

Zagrebački bokci djeluju sedam godina, a iza sebe imaju najmanje 1000 raznih akcija pomoći građanima u potrebi, podsjetio je Krznarić.