Zagrebačke ulice već su sada pod pojačanim nadzorom. I to zbog toga što u glavni grad dolazi jedan od najmoćnijih ljudi svijeta - američki potpredsjednik Joe Biden.


Zbog jednog od sigurnosno najzahtjevnijih posjeta mjere osiguranja su na maksimumu. Baš kao što je to bio slučaj kada je u Hrvatsku dolazio sveti otac i bivši američki predsjednik George Bush.

PROMETNA BLOKADA U ZAGREBU Provjerite koje se ulice zatvaraju

Vezani članci Vožnja pod utjecajem alkohola, ilustracija Policija je tijekom vikenda imala pune ruke posla: Jedan vozač napuhao 2,96 promila, drugi vozio 240 km/h Vitomir Lučić, načelnik Postaje prometne policije Osijek Od ponoći traje akcija policije Speed Marathon, načelnik osječke policija otkrio gdje vozači više griješe

Zagrepčane očekuju snajperisti na krovovima ali i specijalci na svakom od glavnih raskrižja u gradu. Šahtovi će biti zavareni, a ležeći policajci uklonjeni. U utorak od 20 sati, policija će zatvoriti sav promet na dionici ceste kojom će se kretati američko izaslanstvo i američki podpredsjednik Joe Biden.

DRUGI ČOVJEK NAJVEĆE SVJETSKE SILE STIŽE U ZAGREB Tko je Joe Biden?

Bilo kakvo zaustavljanje ili parkiranje neće biti moguće, a sva vozila će biti uklonjena s ceste. Doznajemo i da će dvije ulice biti u potpunosti zatvorene, a ostale će se otvarati kako kolona bude prolazila.

Posjet američkog podpredsjednika dolazi u rizično najnesigurnijem trenutku, rizičnost posjeta je upravo zbog terorističkih napada u Parizu i Sarajevu je maksimalna. Sigurnosne službe usko surađuju s američkim kolegama koje jako dobr znaju da niti 20, 25 kilometara od granice s Hrvatskom postoje 3 vehabijska naselja koja su u potpunosti izolirana od ostatka svijeta u kojima se živi po čudnim i radikalnim pravilima.

Jednako tako sigurnosne službe znaju da se 50 ratnika iz Sirije u posljednja 2 mjeseca vratilo u Bosnu i Hercegovinu, a zbog svega toga, pod nadzorom je veći broj osoba.

U Zagreb dolazi 15 stranih delegacija, svi sa svojim osiguranjem, ali i sa svojim zahtjevima. Policija je najavila kako će u utorak izvijestiti javnost o poduzetim mjerama. Ne treba očekivati da će reći vrijeme dolaska američkog podpredsjednika ili otkriti rutu kojom će se on kretati, no zasigurno će građane obavijestiti koje alternativne pravce mogu koristiti kako bi izbjegli veliku gužvu koja se očekuje u blokiranom gradu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook