Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodaja u vitrinama

Kumice na Dolcu ostaju bez klupica za prodaju sira i vrhnja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi Zagrepčani svoj omiljeni sir ili vrhnje vole kupovati kod kumice na placu na otvorenom. No, takva kupnja od ponedjeljka više neće biti moguća.

Naime, mliječni proizvodi moći će se prodavati samo u zatvorenim vitrinama, u kojima je temperatura od četiri do osam stupnjeva. Odluka je donesena prema Zakonu o hrani i pravilniku o higijeni tržnice, a Tržnice Zagreb će je morati primjenjivati prema rješenju Sanitarne inspekcije Grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kumice bye-bye Od Nove godine sir i vrhnje samo iz rashladnih vitrina Slika nije dostupna Ljute zbog novih pravila Majka premijerke kumici: To vodi SDP, ona se neće miješati

Vitrine, koje će zamijeniti standardne klupice, postaviti će se o trošku tržnica, no unatoč tome, trgovci će sami plaćati potrošenu struju i povećanu cijenu najma, pa se mnogima prodaja neće više isplatiti, piše Večernji list.

>> EU traži da se jaja kupuju po kilogramu, a ne komadu

U sanitarnoj inspekciji tvrde da se takvi uvjeti prodaje primjenjuju u cijeloj Hrvatskoj, te da Zagreb nije iznimka. Takva praksa već se primjenjuje na primjer na sisačkoj ili splitskoj tržnici. Prodavačice sira i vrhnja na zagrebačkom Dolcu najava novih uvjeta prodaje je šokirala, jer, tvrde, nikad nisu imale nikakve probleme s inspekcijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene