Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petero osumnjičenih

Prijava zbog nasilničkog ponašanja na sudionike Zagreb Pridea: Odmah po dojavi policajci u masi locirali moguće počinitelje

Povorka ponosa
Povorka ponosa Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebačka policija kazneno je prijavila četvoricu muškaraca i jednu ženu zbog nasilničkog ponašanja iz mržnje nad sudionicima subotnjeg Zagreb Pridea, priopćila je policija u ponedjeljak.

Policija je precizirala kako su prijavljeni muškarci stari 18, 19, 26 i 39 godina, a žena 24 godine, ali i da su osumnjičeni počinitelji locirani u masi odmah po dojavi.

U policiji kažu da su prijavljeni muškarci u subotu oko 22:30 vrijeđali 22-godišnjaka na Marulićevom trgu gdje se nakon završetka "parade ponosa" okupio dio sudionika Zagreb Pridea.

Potom je, dodaje policija, 39-godišnjak udario šakom u oko 22-godišnjaka, nakon čega je zastavu duginih boja, koju je napadnuti mladić odložio na tlo, predao ostaloj trojici osumnjičenika. Dok su oni zastavu držali u rukama, 39-godišnjak ju je poprskao sprejem i pokušao zapaliti upaljačem.

''Takvim drskim ponašanjem te nasiljem na javnom mjestu, a koje je počinjeno zbog spolnog opredjeljenja oštećenoga, osumnjičenici su oštećenog doveli u ponižavajući položaj'', istaknula je policija.

Osumnjičena 24-godišnjakinja je, nadodaje policija, prijavljena jer je u trenutku paljenja zastave duginih boja prišla 21-godišnjem sudioniku povorke koji je događaj fotografirao te ga je počela vrijeđati, a potom i udarila šakom u čelo. Uz to, 21-godišnjakinja je osumnjičena da je vrijeđala i udarila 32-godišnjakinju koja je mobitelom snimala paljenje zastave.

Također, 24-godišnjakinja je osumnjičena da je vrijeđala i udarila šakom u čelo 26-godišnjakinju koja je isto svojim mobitelom snimala paljenje zastave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna REAGIRAO I HSLS Tomašević osudio homofobno nasilje i napade nakon Povorke ponosa: "Zagreb jest i mora biti otvoren grad"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prozvali i zastupnike Organizatori Povorke ponosa: "Očekujemo da policija sve ove napade obrađuje kao zločine iz mržnje, a ne kao prekršaje''

Zagrebačka policija je naglasila da su osumnjičenici uhićeni nakon brzog i pravovremenog dolaska policajca koji su na temelju uočenog ponašanja locirali moguće počinitelje te pristupili smirivanju situacije i utvrđivanju okolnosti koje su do toga dovele.

''Pristupilo se utvrđivanju identiteta i prikupljanju kroz razgovor početnih informacija te s obzirom da se tijekom tog postupanja reakcije nisu smirivale, policajci su primijenili i ovlast upozorenja te fizički poduzeli mjere kako bi razdvojili osobe, što je uz procijenjenu njihovu brojnost i osjetljivost situacije bila primjerena reakcija održavanja povoljne situacije do dolaska dodatnih policijskih snaga'', zaključuje PU zagrebačka.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene