Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se ministar

Zagrebačka HVIDRA-a: 'Poštujemo Borkovića, ali...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik zagrebačke HVIDR-e Ante Tandara kaže da su branitelji razočarani jer još nemaju ministra u Vladi.

Premijer Tihomir Orešković za danas najavljene sastanke s braniteljskim udrugama odgodio je za sutra.

Pročitajte i ovo Milijan Brkić i Josipa Pleslić Nove poruke Tko je Klokan iz poruka Josipe Rimac i Milijana Brkića? Zdravko Mamić Saga se nastavlja Nove poruke Josipe Rimac potvrđuju Milanovićeve izjave? Mamić je lobirao za Turudića i raspitivao se zašto nije izabran

Većina udruga izjavila je da podupire kandidata Domoljubne koalicije Milijana Brkića i da će nekog drugog predložiti jedino ako Brkić odbije ministarsko mjesto. Za sada su jedino vukovarski branitelji istaknuli svojega kandidata - Branka Borkovića, Mladog Jastreba. Kako doznajemo, s Brkićem, kojeg je kao kandidata istaknuo Tomislav Karamarko još prije dva tjedna, Orešković još nije razgovarao

HVIDRA uz Brkića

Predsjednik zagrebačke HVIDRA-e Ante Tandara poručio je na konferenciji za medije da su razočarani jer branitelji još nemaju ministra u Vladi. S nevjericom, rekao je, gledaju političku sporost u slučaju imenovanja novog ministra.

Od premijera Tihomira Oreškovića očekuju da političku trakavicu što prije okonča i imenuje novog ministra. HVIDRA najboljim kandidatom smatra Milijana Brkića.

Tandara je rekao kako je Milijan Brkić domoljub, dragovoljac i ratni pripadnik Jedinice specijalne policije Alfa, a kao ratnik i branitelj iskazao se na svim prvim crtama bojišta u Domovinskom ratu. Svojim organizacijskim i profesionalnim iskustvom dokazao se u Domovinskom ratu te ustrojavanju i vođenju Ministarstva unutarnjih poslova, rekao je.

Upitan od novinara što misli o Branku Borkoviću - Mladom Jastrebu kojeg su kao kandidata za ministra branitelja predložili branitelji Vukovara, Tandara je rekao kako svi imaju pravo kandidirati se te kako poštuju Borkovića, ali smatraju Brkića boljim kandidatom.

Novinari su pitali i što misli o slučaju prepisivanja Brkićevog diplomskog rada, a Tandara je rekao da mu ta diploma ne igra ulogu i da je bitan Brkićev rad i stručnost kao budućeg ministra. Od njega očekuju, među prvim potezima, da ukine tzv. razdvajanje braniteljskih mirovina na opći i posebni dio, prestanak braniteljskog prosvjeda ispred resornog ministarstva koji traje više od 500 dana te skrb o braniteljima HVO-a.

Hrvatski premijer Tihomir Orešković izjavio je u Bruxellesu kako se nada da će imati nekoliko kandidata za novog ministra branitelja te da će novi ministar biti izabran 'što prije'. (Hina/Ma.B.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene