Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnikova poruka

Bandić: Zagreb ima bolje parkove nego London!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine točka o Sveticama ipak na osmom mjestu dnevnog reda, Bernardić najavio je da će SDP predložiti da se napravi karta gradskih prostora - gradski trgovi, parkovi, igrališta

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je jutros prijedlogom Kluba gradskih zastupnika SDP-a da se točka koju su oni inicirali o stanju na SRC Svetice s osmog mjesta dnevnog reda premjesti na četvrto kako se o tome ne bi moralo raspravljati u 21 sat navečer ali je taj njihov prijedlog većinom glasova gradskih zastupnika odbijen. Taj je prijedlog na početku sjednice iznio potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić koji je također rekao kako od Gradske uprave nisu dobili niti odgovor na 13 pitanja u vezi sa Sveticama koje im je uputio skupštinski Odbor za kontrolu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prozvao gradonačelnika Bernardić: Bandić ne poštuje zakon Slika nije dostupna OIB ne funkcionira SDP: U Zagrebu se cijene vrtića neće mijenjati

Zagrebačka Gradska skupština raspravlja o SRC Svetice

Bernardić je istaknuo kako građani imaju pravo znati što se događa oko tog važnog gradskog prostora. Najavio je da će SDP predložiti da se napravi karta gradskih prostora od posebnog značaja koji će se "štititi, šminkati i oplemenjivati". Rekao je da su to gradski trgovi, parkovi i igrališta. Istaknuo je da takve dokumente imaju najrazvijeniji europski gradovi, primjerice London.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na to je rekao da neki još nisu shvatili da su izbori završili pa lansiraju programe s govornice, poručivši da Zagreb ima bolje parkove nego London. "Nemojte da vam uzor bude London. Meni je uzor samo dragi Bog i Zagreb", rekao je Bandić i to poručio Bernardiću ako želi biti gradonačelnik Zagreba. Rekao je da je "taj park u Londonu manje lijep od Bundeka".

"Gradonačelnik Zagreba zna štititi gradske prostore", poručio je Bandić te rekao da zastupnici imaju pravo na sve relevantne informacije te im se ispričao što iz stručne službe Gradske uprave nisu dobili odgovor na upućenih 13 pitanja skupštinskog Odbora za kontrolu. Bandić je istaknuo da je to zadnji put da nisu dobili odgovore jer će ih ubuduće dobivati. Čestitao je Bernardiću što na tome poentira i što u SDP-u brinu o gradskoj imovini, ali i rekao kako "nikako da građani prepoznaju" da oni o tome brinu.

Nakon stanke koju je zatražio Klub zastupnika SDP-a Bernardić je rekao kako je sasvim prirodno da svatko najviše voli svoj grad ali nije sram priznati da neki drugi grad ima nešto bolje uređeno. Rekao je kako se nada da će se prihvatiti taj SDP-ov prijedlog te predložio da gradonačelnik Bandić bude na čelu tog radnog tijela koji će voditi brigu, uređivati i oplemenjivati gradske prostore od posebnog gradskog interesa. Istaknuo je da se mora u Zagrebu napraviti da se ti gradski prostori čuvaju kako suho zlato.

Gradski zastupnici sjednicu su nastavili aktualnim satom, a nakon toga pred njima je točno 50 točaka dnevnog reda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene