Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po hitnom postupku

Zagrebačka Gradska skupština raspravlja o SRC Svetice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na sjednici će raspravljati o čak 48 točaka, među kojima i o Sportsko-rekreacijskom centru (SRC) Svetice, što je inicirao Klub gradskih zastupnika SDP-a.

SDP-ovci su zatražili da se po hitnom postupku razmotri informacija o stanju i događanjima oko SRC-a Svetice, kako bi građani dobili cjelovitu informaciju o budućnosti Svetica nakon odluke gradonačelnika Milana Bandića o davanju u zakup tog javnog prostora. Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić istaknuo je da građani imaju pravo znati kako se troši njihov novac i kome se daruje, a kome iznajmljuje njihova imovina.

Pročitajte i ovo Čelnik SDP-a Peđa Grbin Sasuo po Plenkoviću Grbin na posljednjem skupu: "U srijedu birate između korupcije i laži i Rijeke pravde, trećeg nema" HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

Predsjedništvo SDP-a danas o Lovrić Merzel i Sabi

Svetice su iznajmljene "iza zatvorenih vrata", bez rasprave Gradske skupštine, Jelačićev trg je praktički pola godine iznajmljen, pa ne bi bilo čudno ni da se uskoro iznajmi Zrinjevac ili park Maksimir, rekao je Bernardić. Dodao je da su na skupštinskom Odboru za kontrolu poslali Gradskoj upravi 13 pitanja na koja očekuju odgovore do sjednice Gradske skupštine - zašto se prostor dodijelio HNS-u prije raspisivanja javnog natječaja, što je s bazenom, tko će ga i pod kojim uvjetima moći koristiti, što je sa zemljišno-knjižnom zabilježbom Kaptola...

Zanima ih pripadaju li HNS-u sredstva od davanja u zakup atletske staze u sklopu kompleksa, te hoće li Grad plaćati HNS-u da bi mogao održavati manifestacije na atletskoj stazi, dok s druge strane HNS Zagrebu ne plaća ništa.

Na sjednici će gradski zastupnici raspravljat i o Izvješću o radu gradonačelnika Bandića u drugoj polovici prošle godine, te o Izvješću o provedbi mjera i aktivnosti za 2013. iz Zagrebačke strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2011. do 2015. za 2013.

Među brojnim točkama su i prijedlog zaključka o izgradnji Poslovno-stambenog centra Savica na lokaciji uz križanje Avenije Marina Držića i produžene ulice Prisavlje.

Tom projektu, prozvanom "zagrebački Dubai", već su se usprotivili SDP-ovci jer je riječ o građevini koja bi trebala biti visoka 120 metara na relativno maloj čestici, i zato što smatraju da taj gradski projekt ne sadrži javni interes. Stranka ZA GRAD pak upozorava da bi se taj projekt uskoro mogao naći pod istragom. (HINA) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene