Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Zagrebu u velikim je problemima zbog nedostatka prostora za brojna suđenja koja su u tijeku, ali i zbog onih koja uskoro počinju.


Sutra je prvo ročište u aferi Planinska, a uskoro počinju suđenja u aferama Bankomat, Foreks, Indeks, te ponovljeno suđenje u slučaju kamioni. Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu zbog toga je u više navrata tražio od Ministarstva pravosuđa da im osigura dodatni prostor.

>>
Pobuna sudaca: 'Nakon Registra branitelja bavit će se našim karticama'

'Na sudu imamo dvije sudnice koje donekle, ne potpuno, udovoljavaju uvjetima za održavanje rasprava. Te su dvije sudnice zauzete od danas najmanje do kraja 2013. Godine', kazao je Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda.

Vezani članci Maksimir pod vodom (Foto: Tihana Šolaja/Facebook) - 2 Ovako je u subotu izgledao Maksimir: Zbog obilne kiše izlio se potok, "zaplivao" i tramvaj Zagrebački rotor (Antonio Bronić/PIXSELL) Nova regulacija: Policija će sutra zatvarati promet oko rotora, a idućeg tjedna zatvara se Jadranski most

Rješenje je pronađeno na Trgovačkom sudu čiju će veliku dvoranu odlukom ministra pravosuđa odsad koristiti i Županijski sud. 'Mi smo zato odredili Trgovačkom sudu u Zagrebu da dva dana u tjednu tu veliku dvoranu prepusti na korištenje Županijskom sudu', kazao je Ivan Crnčec, pomoćniki ministra pravosuđa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook