Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Zagrebu u velikim je problemima zbog nedostatka prostora za brojna suđenja koja su u tijeku, ali i zbog onih koja uskoro počinju.


Sutra je prvo ročište u aferi Planinska, a uskoro počinju suđenja u aferama Bankomat, Foreks, Indeks, te ponovljeno suđenje u slučaju kamioni. Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu zbog toga je u više navrata tražio od Ministarstva pravosuđa da im osigura dodatni prostor.

>>
Pobuna sudaca: 'Nakon Registra branitelja bavit će se našim karticama'

'Na sudu imamo dvije sudnice koje donekle, ne potpuno, udovoljavaju uvjetima za održavanje rasprava. Te su dvije sudnice zauzete od danas najmanje do kraja 2013. Godine', kazao je Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda.

Vezani članci Konferencija za medije Stožera Grada Zagreba Sandra Šikić upozorila: "U Zagrebu 2043 slučaja čekaju epidemiološku obradu. Moramo mijenjati strategiju praćenja epidemije" Kontejneri kod Velesajma - 2 Kod zagrebačkog Velesajma postavljena dva kontejnera za punkt za testiranje na koronavirus

Rješenje je pronađeno na Trgovačkom sudu čiju će veliku dvoranu odlukom ministra pravosuđa odsad koristiti i Županijski sud. 'Mi smo zato odredili Trgovačkom sudu u Zagrebu da dva dana u tjednu tu veliku dvoranu prepusti na korištenje Županijskom sudu', kazao je Ivan Crnčec, pomoćniki ministra pravosuđa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook