Cigla pala sa zgrade u središtu Zagreba
Cigla pala sa zgrade u središtu Zagreba Foto: DNEVNIK.hr

U središtu Zagreba sa zgrade oštećene u potresu pala je cigla koja je posjetiteljima obližnjeg kafića doslovno proletjela pokraj glave.


''Sjedili smo na kavi. Zapuhao je vjetar i pala je cigla sa zgrade, s visine od 5-6 metara'', ispričala nam je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić, koja je bila u kafiću u centru Zagreba.

Vezani članci Opljačkana poslovnica Zlatarne Celje u Praškoj ulici - 2 Opljačkana poslovnica Zlatarne Celje u Zagrebu, ukraden nakit vrijedan više stotina tisuća kuna Oštećene zgrade nakon potresa u Zagrebu - 4 Nakon potresa, u Zagrebu s oštećenih zgrada padaju cigle: "S krova je sletio komad. Tresla sam se i plakala. A u blizini su tri škole"

Prepričala je da su se svi gosti jako uplašili i odmah prebacili u sredinu terase u slučaju da se još nešto odlomi sa zgrade oštećene u potresu. Djelatnici kafića otvorili su suncobrane kako bi ih dodatno zaštitili.

Matea kaže da nisu vidjeli radnike na krovu, što znači da slučaj nije povezan sa sanacijom. Sa zgrade se odlomio veći komad od ovoga vidljivog na fotografiji, ali nisu vidjeli gdje je taj dio završio.

''To može ubiti čovjeka. Sjediš i piješ kavu, a onda ovo'', rekla je Matea Ćorić.