Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

OPERACIJA 'ŽIG'

Pali krijumčari: Švercana odjeća, torbice, mašine za šivanje - vrijednost 60 MILIJUNA kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija je prije nekoliko dana pretražila nekoliko lokacija i vozila na području Dubrave. Ulov - pozamašan.

Krivotvorenu odjeću i drugu modnu robu poznatih svjetskih marki vrijednu oko 60 milijuna kuna zaplijenila je zagrebačka policija u operativnoj akciji 'Žig' te pritvorila pet osoba, a na nekoliko lokacija u Zagrebu zapljenjeni su i strojevi te repromaterijal za proizvodnju krivotvorina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provjerili smo Evo što se dogodi ako naručite s interneta robu, a ne znate da je krivotvorena?

Akciju suzbijanja proizvodnje i trgovine krivotvorene odjeće i obuće zagrebačka policija u suradnji s Carinskom upravom provodi već oko devet mjeseci, a prije nekoliko dana izvršena je i pretraga nekoliko lokacija i vozila na području Dubrave.

Zagreb: Zaplijenjeno 124 kilograma marihuane

Oduzeto je oko 1.500 komada sportske odjeće i obuće s oznakama "Nike" i "Adidas", te oko 100 tisuća raznih odjevnih i modnih predmeta zaštićenih marki i brandova kao što su "Armani", "Hugo Boss", "Gucci" i drugi, rekao je na konferenciji za novinare Željko Dolački iz Odjela za organizirani kriminal PU zagrebačke.

Policija je zaplijenila i oko 10.500 spotskih dresova raznih klubova i reprezentacija te 11 šivaćih strojeva, kao i više drugih strojeva za proizvodnju takvih krivotvorina.

Pronađeno je i oko 1.300 raznih torbica te repromaterijal i poluproizvodi takvih torbica koje su na sebi imale oznake poznatih svjetskih modnih brandova, kazao je Dolački.

Policija je jutros pritvorila pet osoba i kazneno ih prijavila zbog kaznenog djela povrede žiga, za koje je predviđena kazna do tri godine zatvora. Ni jedna od privedenih osoba nije od ranije evidentirana u policiji.

VIDEO Pogledajte što je ekipa Nove TV snimila u tajnom carinskom skladištu

Antonio Mučnjak iz Carinske uprave, koji je sudjelovao u akciji, rekao je kako je pretraga izvršena na ukupno šest lokacija te je osim krivotvorene robe zaplijenjeno i 3,5 tona raznog repromaterijala za proizovdnju kožne galanterije zaštićenih robnih marki. Na jednoj od lokacija pronađeno je čak 20 strojeva namijenjenih ilegalnoj proizvodnji torbica.

Mučnjak je kazao i da Carinska uprava provodi kontinuirani nadzor nad prometom svih vrsta roba, pa tako i nad robom za koju postoji sumnja da je krivotvorena. Naglasio je kako je krivotvorena roba zaplijenjena u ovoj akciji dobre kvalitete, pa običnom kupcu može izgledati kao original. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene