Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostao bez putovnice

Zagreb: Ukrali mu identitet i stvorili mu goleme dugove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pazite da vam ne ukradu ime i prezime, jer se može dogoditi da plaćate nečije dugove. U jednu takvu klopku upao je i anestetičar iz zagrebačke vinogradske bolnice. Nakon što su mu opljačkali kuću, shvatio je da je ostao bez putovnice, ali da je i dobio golemi dug za nešto što uopće nije napravio.

Slavko je medicinski tehničar u zagrebačkoj vinogradskoj bolnici. Prije tri godine provalili su mu u kuću i tu su počeli njegovi problemi. 'U provali ukradene su putovnice, zlato i nešto novaca', kaže Slavko Jozić. Nestanak putovnice odmah je prijavio u Narodne novine. No, prošle godine stiglo mu je iznenađenje. Financijska policija koja tvrdi da ima tvrtku i s njom šest i pol milijuna kuna duga.

Pročitajte i ovo Policija u Zvečanu sukobili se s policijom Poznat identitet trojice napadača s Kosova, još se ne zna tko je četvrti Interpol traži tko je dječak pronađen u Dunavu Interpol raspisao potragu Misterij dječaka iz Dunava: Pronađen je omotan folijom i s kamenom na tijelu - "Netko negdje zna nešto o njemu"

'Ja sam mislio da je to šala, ali nakon dva dana donijeli su papire od trgovačkog suda, od bilježnika, prema kojima sam ja kupio građevinsku firmu. Nije mi jasno kako je to kod bilježnika moglo proći ili kako je uopće na takav način mogla proći kupoprodaja takve jedne firme', dodaje Jozić. 

Slavko već mjesecima pokušava dokazati da mu je netko ukrao identitet, no na papirima i dalje stoji kako je on vlasnik. Čovjek koji mu je navodno prodao firmu živi u Đurmancu. 'Ja sam njega jednom zvao, on se javio i rekao ti si kupio od mene firmu, kako se ne sjećaš, u gužvi sam i prekinuo je. Nakon toga se više nije javljao'.  Prodavač tvrtke tvrdi da je sve bilo legalno, iako postavlja mogućnost da je i njega netko prevario. 'A gledajte, moguće je da se netko predstavio kao Jozić, ja to stvarno ne znam. Ja kad sam firmu prodavao stanje je bilo 0,0. To se može provjeriti. Nije bilo nikakvog dugovanja', kaže Dario Horvat iz Đurmanca.

'Ja sam mislio uzeti odvjetnika, ali kad je on rekao da ja sad to sve plaćam, da je to moj problem, što i je, onda sam odustao jer imam osjećaj da ako uzmem odvjetnika da ću se na neki način i sam osijećati krivim', dodaje Slavko. 

Mislio je Slavko posjetiti mladog gospodina u Đurmancu i s njim raščistiti problem, no shvatio je kako je to ipak posao policije. Iako ogorčen zbog cijele situacije, Slavko se nada da će se njegov slučaj ipak povoljno riješiti. Cijeli život radi kao medicinski tehničar i poručuje da s nikakvim građevinskim firmama nije imao veze.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene