Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vodoopskrba i odvodnja utvrdila je u razdoblju od 1. siječnja 2010. do 18. ožujka 2014. postojanje 14 krivotvorenih diploma i raskinula ugovore o radu s tim zaposlenicima, no nakon toga je sedmero njih ponovno zaposleno preko agencije za privremeno zapošljavanje, objavila je u srijedu Uprava Zagrebačkog holdinga.


Iz Uprave Holdinga navode kako je temeljem anonimne predstavke i njihova naloga Služba za unutarnju reviziju i kontrolu u VIO-u utvrdila postojanje 14 nevjerodostojnih, odnosno krivotvorenih diploma i svjedodžbi kod 12 zaposlenika VIO-a, jedne bivše zaposlenice VIO-a koja je u postupku utvrđivanja vjerodostojnosti diplome sklopila ugovor o radu sa ZG holdingom i jednog radnika angažiranog putem agencije za privremeno zapošljavanje.

Vezani članci Barbara Štrbac Nimalo lak zadatak za novu upravu Holdinga: Minus je golem, a očekivanja velika Imenovani Uprava i Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga Imenovani nova Uprava i Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga, odmah su dobili i nove zadatke

VIO je sa zaposlenicima koji su krivotvorene diplome i svjedodžbe uporabili kao prave diplome i svjedodžbe sklopio sporazume o prestanku ugovora o radu umjesto izvanrednih ili redovnih otkaza ugovora o radu uvjetovanih skrivljenim ponašanjem radnika. Također, 15. veljače 2011. VIO je podnio kaznene prijave protiv 12 zaposlenika radi krivotvorenja isprava, navodi se iz Holdinga.

Lažnom diplomom Pravnog fakulteta u Zagrebu dobila posao u Holdingu?

Nakon toga VIO je putem agencije za privremeno zapošljavanje angažirao sedam bivših radnika, unatoč činjenici da je za te radnike prethodno u postupku provjere vjerodostojnosti njihovih svjedodžbi utvrđeno da su neosporno uporabili krivotvorene svjedodžbe kao prave i na temelju njih zasnovali radni odnos.

Uprava je stoga VIO-u naložila pokretanje disciplinskog postupka protiv osobe odgovorne za angažman tih radnika zbog nanošenja grube štete ugledu ZG Holdinga.

Na pitanje hoće li i u drugim društvima ZG holdinga biti sličnih situacija, iz Holdinga poručuju kako ne treba prejudicirati takve stvari, no u tijeku je kontrola diploma i svjedodžbi svih 11 i pol tisuća zaposlenika Holdinga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook