Šetnjom novouređenom dionicom Remetinečke ceste, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević večeras je simbolično pustila u promet tu cestu u čiju je obnovu uloženo dva milijuna kuna.


Riječ je o dionici Remetinečke od Ulice Savski gaj XIII put do raskrižja dr. Luje Naletilića-Karlovačka-Remetinečki gaj.

Iz Službe za informiranje Ureda gradonačelnika je priopćeno da je u sklopu radova vrijednih dva milijuna kuna uređeno 525 metara prometnice široke dva metra, zamijenjena je kolnička konstrukcija te je dijelom riješena oborinska odvodnja. Također je nadograđen istočni nogostup i biciklističke staze s obje strane, dok je na središnjem dijelu prometnice izgrađen manji potporni zid.

Vezani članci Liječnik u ordinaciji (Foto: Dnevnik.hr) Liječnici ne žele biti odgovorni za vozače: Prijave ruše povjerenje liječnika i pacijenata Na je pješačkom prijelazu 80-godišnji Nijemac udario trudnicu (Foto: Dnevnik Nove TV) Vozač htio pobjeći? "Vidjela sam kako ide prema nama punim gasom, uzela sam dijete i potrčala"

Iza raskrižja Remetinečka cesta-Savski gaj XIII izvedeno je osam uzdužnih parkirnih mjesta. Zamijenjena je javna rasvjeta i prateće elektroinstalacije na sjeverozapadnom dijelu. Uređeno je i autobusno stajalište u zoni raskrižja L. Naletilića- Remetinečka- Remetinečki gaj. (Hina)