Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviše pogođena Trešnjevka

U nevremenu u Zagrebu dvoje ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije lakše ozlijeđene osobe, neslužbeno materijalna šteta manja od 25 tisuća kuna, rezultat su nevremena koje je jučer pogodilo Zagreb, izvijestio je novinare pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

Visina materijalne štete temelji se na procjenama koje su dojavili vatrogasci, rekao je Pavle Kalinić, na primjedbu da je šteta relativno mala s obzirom na silinu vjetra koji je jučer 'pogodio' Zagreb. Nevrijeme je najviše pogodilo četvrt Trešnjevku.

Javna vatrogasna postrojba zaprimila je više od 150 poziva građana, jučer i danas intervenirala je 87 puta, uglavnom otklanjajući crijepove i porušena stabla.

U nevremenu je stradalo stotinjak stabala na javnim površinama, štete na nasadima još se procjenjuju, rekao je Igor Toljan iz tvrtke Zrinjevac.

Pročitajte i ovo Cvijeće i svijeće na mjestu pogibije iz putnika iz autobusa Ozlijeđeni Hrvat je bolje U Plitvičkim Jezerima zastave na pola koplja: Uzrok tragedije se istražuje, jedna mogućnost je definitivno isključena Urušavanje krova Sedmero mrtvih VIDEO Užas u Meksiku: Urušio se krov crkve tijekom mise, traga se za preživjelima

>>VIDEO 150 poziva građana: Stabla padala po automobilima, vjetar nosio crijepove!

Djelatnici Zrinjevca intervenirali su 17 puta, njihove ekipe su i danas na terenu, odvoze polomljeno granje i stabala, što će potrajati i iduća dva-tri dana.

Četiri zastoja zabilježio je javni gradski prijevoznik ZET, koji je u nevremenu prošao bez ozbiljnijih šteta. Dubravko Baričević (ZET) izvjestio je da još nisu poznati razlozi zbog kojih se jučer zapalio ZET-ov autobus u četvrti Črnomerec.

Autobus je potpuno izgorio, a uzroci se još utvrđuju, rekao je novinarima Baričević. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene