Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagrepčani u očaju

NE POMAŽU NI KAZNE Divlja odlagališta niču kao gljive poslije kiše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinitelje ni novčane kazne nisu odvratile od ilegalnih radnji.

U Jagićevoj ulici, svega kilometar i pol od Jelačićeva placa gomila je smeća. Divlja odlagališta niču kao gljive poslije kiše. U Zagrebu ih je trenutačno više od 50, i ne bira se mjesto. Zagrepčaninu Mati Kovačeviću smeće je iskrcano pred kućnim vratima.

Pročitajte i ovo Praznik rada na Maksimiru Besplatni grah i štrukle FOTO Tisuće ljudi u Maksimiru: Pogledajte kako Zagrepčani slave Međunarodni praznik rada Karla Trstenjak i Luka Juroš - 1 Više sati u predškoli Pročelnik Juroš o uvođenju male škole u metropoli: "Pozdravljamo, ali ovo trenutno nije izvedivo ni u Zagrebu, ni u Hrvatskoj"

'To se uglavnom radi noću. Tako da, zašto bi se mučili tamo voziti i plaćati kad može ovdje iskrcar. Malo je čudno, ovo je postao glomazni otpad za čitav Zagreb', kaže Mato. Ista slika i na drugom dijelu grada, a stanovnici su očajni. Nemoguće je, kažu u Gradu Zagrebu, odmah uočiti svako divlje odlagalište.

'Događa se u praksi kad netko izbaci jednu malu stvar, kao muhe ili pčelice oko meda, odjednom se u par dana, ako se to ne odveze, stvori malo veća deponija', kaže voditelj Odjela prometnog redarstva Grada Zagreba Damir Dekanić.

Najveće se nalazi u šumi u Ježdovcu. Riječ je o prostoru od 120 metara četvornih. Posječena su stabla, eksploatira se pijesak te se otpad zakapa pod zemlju. Počinitelje ni novčane kazne nisu odvratile od ilegalnih radnji.

'Mi smo tamo sad i u akciji trebali kroz nekoliko dana staviti kameru koja će moći zapravo evidentirati sve ulaze i izlaze na tu deponiju', kaže Dekanić. Budući da je riječ o vodozaštitnom području, zapadnom dijelu grada potencijalno prijeti i ekološka katastrofa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene