Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznati počinitelj

Zagreb: Skinuta dvojezična ploča sa zgrade srpskog kulturnog društva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon incidenata sa skidanjem ćiriličnih ploča u Vukovaru noćas je jedna skinuta i u Zagrebu.

Prema riječima Milorada Pupovca podpredsjednika SDSS-a noćas je u Zagrebu nepoznati počinitelj, ili počinitelji, skinuo dvojezičnu ploču sa zgrade srpskog kulturnog društva 'Prosvjeta'.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno"

>> 'Možda je ovo netko napravio namjerno, a nama je dosta'

Istraga je u tijeku. 

Milorad Pupovac optužio je HDZ da preko branitelja i ćirilice pokušavaju osvojiti vlast. Rekao je kako je dvojezičnost u Vukovaru pitanje čuvanja ustavnog poretka. Naveo je kako su policajci koji čuvaju ploče najmanji problem, jer ni 'njima nije ugodno stajati tamo dok ih skupina ljudi naziva nedomoljubima'.

Pupovac je dodao i kako mu je žao mladog policajca koji je priveden zbog skidanja ploče, jer je i on sigurno samo žrtva, a sada mu prijeti da ostane bez posla. 'Ova situacija nije dobra za Srbe, ali je opasna za hrvatsko društvo', rekao je Pupovac dodavši da je Vukovar grad vrijedan pijeteta, ali nije mjesto na kojem se može obezvrjeđivati nešto vrijedno poput ćirilice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene