Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon incidenata sa skidanjem ćiriličnih ploča u Vukovaru noćas je jedna skinuta i u Zagrebu.


Prema riječima Milorada Pupovca podpredsjednika SDSS-a noćas je u Zagrebu nepoznati počinitelj, ili počinitelji, skinuo dvojezičnu ploču sa zgrade srpskog kulturnog društva 'Prosvjeta'.

>> 'Možda je ovo netko napravio namjerno, a nama je dosta'

Vezani članci Drago Bandić, brat Milana Bandića Brat Milana Bandića progovorio za Dnevnik Nove TV: "Ne mogu govoriti... potreslo nas je sve..." Pero Pirker (lijevo), gradonačelnik Zagreba 1963.-1967. Bivši zastupnik o zagrebačkom gradonačelniku za kojeg mnogi nisu čuli, njegov mandat usporedio s Bandićevom vladavinom

Istraga je u tijeku. 

Milorad Pupovac optužio je HDZ da preko branitelja i ćirilice pokušavaju osvojiti vlast. Rekao je kako je dvojezičnost u Vukovaru pitanje čuvanja ustavnog poretka. Naveo je kako su policajci koji čuvaju ploče najmanji problem, jer ni 'njima nije ugodno stajati tamo dok ih skupina ljudi naziva nedomoljubima'.

Pupovac je dodao i kako mu je žao mladog policajca koji je priveden zbog skidanja ploče, jer je i on sigurno samo žrtva, a sada mu prijeti da ostane bez posla. 'Ova situacija nije dobra za Srbe, ali je opasna za hrvatsko društvo', rekao je Pupovac dodavši da je Vukovar grad vrijedan pijeteta, ali nije mjesto na kojem se može obezvrjeđivati nešto vrijedno poput ćirilice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook