Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon incidenata sa skidanjem ćiriličnih ploča u Vukovaru noćas je jedna skinuta i u Zagrebu.


Prema riječima Milorada Pupovca podpredsjednika SDSS-a noćas je u Zagrebu nepoznati počinitelj, ili počinitelji, skinuo dvojezičnu ploču sa zgrade srpskog kulturnog društva 'Prosvjeta'.

>> 'Možda je ovo netko napravio namjerno, a nama je dosta'

Vezani članci Osnovna škola Josipa Račića u naselju Srednjaci 01 Incident u zagrebačkoj osnovnoj školi: Zaposlenik se prešetavao sa zračnom puškom? Nevrijeme, Ilustracija Snažno nevrijeme jučer pogodilo zagrebačko područje: Vjetar nosio limene krovove, srušena stabla i grane, oštećena vozila

Istraga je u tijeku. 

Milorad Pupovac optužio je HDZ da preko branitelja i ćirilice pokušavaju osvojiti vlast. Rekao je kako je dvojezičnost u Vukovaru pitanje čuvanja ustavnog poretka. Naveo je kako su policajci koji čuvaju ploče najmanji problem, jer ni 'njima nije ugodno stajati tamo dok ih skupina ljudi naziva nedomoljubima'.

Pupovac je dodao i kako mu je žao mladog policajca koji je priveden zbog skidanja ploče, jer je i on sigurno samo žrtva, a sada mu prijeti da ostane bez posla. 'Ova situacija nije dobra za Srbe, ali je opasna za hrvatsko društvo', rekao je Pupovac dodavši da je Vukovar grad vrijedan pijeteta, ali nije mjesto na kojem se može obezvrjeđivati nešto vrijedno poput ćirilice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook