Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagreb: Radnik preživio pad s 22 metra visine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetčetverogodišnji radnik preživio je jučer pad s 22 metra visine, no zadobio je teške ozljede glave opasne po život, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Nesreća se dogodila na zagrebačkom Črnomercu, a radnik je pao sa sedmoga kata na kojem je razvlačio konopac za označavanje polaganja električnih vodova.

Pročitajte i ovo Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno

U policiji kažu da je zbog nepažnje prešao preko ruba neograđene gornje površine zgrade i s visine od 22 metra pao na šljunak uz zgradu.

S višestrukim teškim ozljedama glave prevezen je u Kliničku bolnicu Sestara milosrdnica.

Prema izvješću Državnog inspektorata, u Hrvatskoj je lani na radu poginula 41 osoba, a 1300 ih je teško ozlijeđeno.

Podaci Međunarodne organizacije rada (ILO) govore, pak, da oko 2,2 milijuna ljudi godišnje umre na radnom mjestu, a čak oko 270 milijuna pretrpi nesreću na radu, dok ih još 160 milijuna pati od profesionalnih bolesti. Najveći broj ozljeda događa se u graditeljstvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene