Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veleposlanici ili zamjenici veleposlanika 15-ak zemalja akreditiranih u Hrvatskoj pridružit će se Zagreb Pride povorci u subotu.


"Hodajući zajedno, izražavamo zajedničko vjerovanje u (ljudska) prava LGBTI osoba da žive slobodno, bez izraza prezira, zlostavljanja, diskriminacije ili nasilja.

Vezani članci Ana Urlić, koordinatorica Zagreb Pridea, i Matea Ćorić Koordinatorica Zagreb Pridea: "Gotovo 70 posto LGBTQ osoba je i dalje izloženo nasilju i diskriminaciji" Tisuće ljudi na Povorci ponosa 2019. Povorka ponosa prvi put na Markovu trgu: ''Tamo nećemo biti slučajno, tražimo rušenje zidova''

Hodajući u Zagreb Pride povorci, slavimo različitost i toleranciju i iskazujemo podršku zajednici koja, i danas, može postati žrtvom.

Naše su se zemlje, kao i Republika Hrvatska, odmakle od pogrešaka i predrasuda iz prošlosti. No svi zajedno možemo učiniti više.

LGBTI osobe i dalje nisu sigurne i slobodne. Zagreb Pride – i pride povorke diljem svijeta – ne traže nikakva posebna prava. Ovakve se manifestacije održavaju sve dok LGBTI osobe ne budu imale ista prava, dostojanstvo i poštovanje kao drugi – ništa više ni manje od toga. Diplomati diljem svijeta, sudjelujući u sličnim događajima, zastupaju univerzalna ljudska prava.

Predstavnici veleposlanstava sastat će se u subotu u 15.45 ispred Mimare gdje će se pridružiti Zagreb Pride povorci", stoji u priopćenju koje su poslali medijima.