Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška ljudskim pravima

Zagreb Pride: Veleposlanstva 15-ak zemalja pridružit će se subotnjoj povorci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veleposlanici ili zamjenici veleposlanika 15-ak zemalja akreditiranih u Hrvatskoj pridružit će se Zagreb Pride povorci u subotu.

"Hodajući zajedno, izražavamo zajedničko vjerovanje u (ljudska) prava LGBTI osoba da žive slobodno, bez izraza prezira, zlostavljanja, diskriminacije ili nasilja.

Pročitajte i ovo Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi" Dan žena - 2 Međunarodni dan žena Žene se suočavaju s diskriminacijom, neravnopravnošću, nejednakošću: "Za isti posao mi smo bile manje plaćene nego muškarci. Iz kojega razloga?"

Hodajući u Zagreb Pride povorci, slavimo različitost i toleranciju i iskazujemo podršku zajednici koja, i danas, može postati žrtvom.

Naše su se zemlje, kao i Republika Hrvatska, odmakle od pogrešaka i predrasuda iz prošlosti. No svi zajedno možemo učiniti više.

LGBTI osobe i dalje nisu sigurne i slobodne. Zagreb Pride – i pride povorke diljem svijeta – ne traže nikakva posebna prava. Ovakve se manifestacije održavaju sve dok LGBTI osobe ne budu imale ista prava, dostojanstvo i poštovanje kao drugi – ništa više ni manje od toga. Diplomati diljem svijeta, sudjelujući u sličnim događajima, zastupaju univerzalna ljudska prava.

Predstavnici veleposlanstava sastat će se u subotu u 15.45 ispred Mimare gdje će se pridružiti Zagreb Pride povorci", stoji u priopćenju koje su poslali medijima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene