Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donirajte 5kn na 060 92 00

Zagreb: Koncert za osobe s Down sindromom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Down sindrom Zagreb, u sklopu projekta Sunčana strana dlana, obilježila je Svjetski dan sindroma Down prigodnim programom u glazbenom paviljonu na Zrinjevcu.

U subotu i nedjelju, 22. i 23. ožujka u glazbenom paviljonu na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu udruga Down sindrom Zagreb, u sklopu projekta Sunčana strana dlana, obilježava Svjetski dan sindroma Down prigodnim programo.

Pročitajte i ovo Ivo Josipović Uskoro premijera "Povukao sam se na selo i izolirao od svega": Bivši predsjednik napisao operu o ubojstvu koje je šokiralo svijet Ilustracija Roditelj-njegovatelj Samohrani otac nije mogao dobiti kredit za kupnju auta, pomogao mu stranac: "Ostao sam zatečen i dirnut"

Diljem Hrvatske obilježen je Svjetski dan osoba s Down sindromom

U glazbenom programu na zagrebačkom Zrinjevcu u subotu u  nastupili su brojni hrvatski pjevači, među kojima su Kim Verson, Colonia, Elemental, Bojan Jambrošić te mnogi drugi gosti iznenađenja.

Mnogi su građani izdvojili trenutak svojeg vremena za ove vesele ljude. Pridružili su se brojnim gostima na ovom humanitarnom koncertu, posjetili jedan od štandova Udruge.

Akciji su se uz brojne građane priključiti i hrvatski predsjednik Ivo Josipović te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji su obišli štandove, fotografirali se s djecom, te donirali novce Udruzi.

'Osobe s Down sindromom su tople i drage osobe koje zaslužuju našu brigu. Zaista moramo sve učiniti da ih uključimo koliko je to najviše moguće u normalan život', rekao je predsjednik Josipović.

Istaknuo je kako na tome u Hrvatskoj osim medicinske struke aktivno rade brojne udruge, na čemu im 'samo možemo zahvaliti jer rade nešto dobro i plemenito'.

Gradonačelnik Bandić također je bio gost na koncertu. Osvrnuo se na nježnost i ljubaznost ljudi s Down sindromom. 'Lijepo je solidarizirati se s roditeljima i djecom s Down sindromom. Toliko su topli da se čovjek kad ih vidi odmah sjeti bismo svi trebali biti puno bolji', kazao je Bandić te poručio da je 'solidarnost na djelu odlika Zagrepčana i njihovog gradonačelnika'.

Sav prikupljeni novac ide za terapije s djecom i odraslima sa sindromom Down na području Zagrebačke županije.

Dječak (11) humanitarac: Novac od izložbe daruje udruzi za Downov sindrom

Udruga ističe da svakom djetetu s Down sindromom treba dati mogućnost da uz pomoćnika u nastavi krene u školu te na taj način ostvari pravo na obrazovanje, stjecanje novih spoznaja i znanja.

U Hrvatskoj je trenutno 68 djece s Down sindromom potpuno integrirano u redovni obrazovni sustav. Njih 64 u osnovnu školu i 4 u srednju školu, dok je 30-ak djece ušlo u djelomičnu integraciju.

Obilježavanju na Zrinjevcu će se pridružio se i predsjednik Republike Ivo Josipović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene