Požar na trafostanici u Varšavskoj (Dnevnik.hr)
Požar na trafostanici u Varšavskoj (Dnevnik.hr)

U središtu Zagreba u Varšavskoj ulici kod Centra Cvijetno čula se eksplozija nakon koje je planuo i požar. Požar je, doznaje se od vatrogasaca u međuvremenu ugašen, a dimilo se iz trafostanice.


Promet je u blokadi, a i dalje je blokiran dio Cvjetnog trga. Na terenu su vatrogasci koji su dojavu dobili u 18:30.

Vezani članci Nevrijeme, Ilustracija Snažno nevrijeme jučer pogodilo zagrebačko područje: Vjetar nosio limene krovove, srušena stabla i grane, oštećena vozila Požar u Savskoj - 1 Požar u zagrebačkoj Savskoj ulici: Planula napuštena baraka, dvojica vatrogasaca ozlijeđena

Dim je saniran nakon nekoliko minuta, a zaštitari i vatrogasci su evakuirali oko 80 ljudi koji su bili u garaži Centra Cvijetno u to vrijeme. Na terenu je 7 vatrogasnih vozila, 27 ljudi, a razdimljavanje će trajati još neko vrijeme.

Kako je izvijestila policija na mjesto događaja su stigli vatrogasci, a s obzirom da nije bilo otvorenog plamena nije bilo potrebe za gašenjem požara. Ma mjesto događaja ujedno su stigli i djelatnici HEP-a, koji saniraju kvar na trafostanici.

Zbog sigurnosti građana, policija je osigurala mjesto događaja zbog čega je i zapriječila ulaz vozilima u garažu. Još se neko vrijeme neće moći u garažu, niti do stanova.

Kako doznajemo od policije u incidenti nitko nije ozlijeđen.