Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

DOSTOJANSTVENI ISPRAĆAJ

Zagreb dobio groblje za kućne ljubimce: "Voljeli ste ga, s njime proveli niz godina, a sada ga možete dostojanstveno ispratiti"

Otvorenje Spomengaja (Foto: Dnevnik.hr)
Otvorenje Spomengaja (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Voditeljica Spomengaja Jasenka Haleuš (Foto: Dnevnik.hr) Voditeljica Spomengaja Jasenka Haleuš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Otvorenje Spomengaja (Foto: Dnevnik.hr) Otvorenje Spomengaja (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Nude si i ostali proizvodi u spomen (Foto: Dnevnik.hr) Nude si i ostali proizvodi u spomen (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 Cijene zakapanja ljubimaca (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/6 >>
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić svojim je projektima dodao još jedan - svečano je otvorio moderno groblje za kućne ljubimce. Osim izbora između ukopa i kremiranja, vlasnicima se nude razne urne, pa čak i privjesci u kojima mogu nositi pepeo svojih ljubimaca. Od biorazgradivih do onih s kristalima - ponuda je raznolika, a takve su i cijene.

Za mnoge su četveronožni dlakavci više od ljubimaca - prijatelji i članovi obitelji. Njihov je gubitak za vlasnika težak, no od danas vlasnici imaju priliku ljubimca dostojanstveno ispratiti pa čak i posjetiti njegovo posljednje počivalište.

''Jako sam oduševljena i baš mi je to u interesu da imaju psi svoj grob'', kaže Vesna Kovačić iz Zagreba.

U Dumovcu je otvoreno groblje za kućne ljubimce - Spomengaj. ''Da svojeg kućnog ljubimca s kojim ste proveli određeni broj godina i voljeli da ga dostojanstveno ispratite na onaj svijet'', rekao je Damir Skok, ravnatelj zoološkog vrsta.

Pročitajte i ovo Mirko Filipović (Foto: Dnevnik.hr) Tužan je Dirljiva objava Cro Copa: Veliki ljubitelj životinja oprostio se od svoje dugogodišnje mezimice

''Nudimo različiti spektar usluga od skupnog i pojedinačnog kremiranja do polaganja urne u za to predviđena mjesta, kazete ili zemlju'', rekla je Jasenka Haleuš, voditeljica Spomengaja.

Cijene variraju ovisno o težini ljubimca, vrsti usluge, ali i zahtjevima vlasnika. Ukop stoji 500, a kremiranje 150 kuna. Najjeftiniji lijes stoji 600 kuna, a najjeftinija urna je ona od 55 kuna. Biorazgradive su malo skuplje - od 70 do 200, ali cijene se penju i do 1000 kuna, za one s kristalima.

Spomengaj je smješten tik uz azil za napuštene životinje. ''To je iznimno logično. Vjerujemo da će se nakon krematorija mnogi građani uputiti prema skloništu gdje sklonište čekaju udomljenje, obitelj'', rekao je Luka Oman, iz Prijatelja životinja.

Bio to pas, mačka, zamorac, ptičica... Groblje ima 10.000 mjesta za ukop ili polaganje urni, a mjesta se iznajmljuju s mogućnošću produljenja.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene