Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svake godine The Huffington post donosi listu destinacija za backpackere diljem svijeta. Zagreb se ove godine našao na 10. mjestu.


Od švicarskih Alpa do Nikaragve, otkrijte koje su najbolje destinacije koje trebate posjetiti 2012. godine i skloniti se od nadolazeće apokalipse, piše Huffingtonpost. Za neke od nabrojanih mjesta ste čuli, dok su vam druga u potpunosti nova, no svako mjesto od nabrojanih u sebi ima 'ono nešto' što će vas pokrenuti i natjerati da ga posjetite.

Vezani članci Branko Lustig (Foto: Pixell) Branko Lustig proglašen počasnim građaninom Zagreba U nedjelju poslijepodne u Trešnjevci se odvijala masovna tučnjava navijača (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) - 1 Masovna tučnjava navijača: Letjeli stolovi i stolci iz kafića, policija privela 25 osoba

Odličan ste svojom smrdljivom backpackerskom nogom zagazili u srednju Europu, Zagreb je idealno odredište ukoliko se želite odmoriti, a još uvijek imate novca za povratnu kartu kući. Gornji i donji dio grada obiluju barovima i klubovima, pivo stoji od 2.50 do 3.50 dolara, a sve je otvoreno 24 sata, piše Huffingtonpost.

Arhitektura Zagreba slična je onoj Praga. Ako vaš želudac nakon većih količina alkohola može podnijeti još nešto, onda je bitno naglasiti da je Zagreb pun slatkiša i mesa. Ukoliko vam ostane još vremena, posjetite umjetno jezero Jarun koji je okružen velikim brojem klubova.

Na prvom mjestu Huffingtonpostove liste našao se Chiapas u Meksiku, nakon njega nalazi se Turin u Italiji, a iza njega Anatalija u Turskoj. Na četvrtom je mjestu Bukurešt u Rumunjskoj, a iza njega Interlaken u Švicarskoj. Zatim slijedi Dakar u Senegalu, pa onda Big Corn Island u Nikaragvi. Na osmom je mjestu Cricovo u Moldavi, a na devetom Ushuaia u Argentini.