Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Price of travel' tvrdi

Zagreb 9., a Dubrovnik 21. najjeftiniji grad Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turistički internetski site, Price of Travel, na popis 40 europskih destinacija koje vrijedi posjetiti u ovoj godini, stavio je dva hrvatska grada, Zagreb i Dubrovnik.

Price of travel istražio je koliko ćete u pojedinim europskim gradovima potrošiti dnevno na hostel, obrok, piće i zabavu, te prema cijenama sastavio listu gradova. Na 9. mjestu našao se Zagreb, a na 21. Dubrovnik.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Ilustracija najnoviji podaci Treći najbolji glavni grad u Europi: Turistički rezultati u Zagrebu nadmašili očekivanja

'Prije nekoliko godina, Hrvatska je otkrivena kao alternativa Italiji, manje je napučena i jeftinija. Ali stvari su se promijenile i više nije toliko jeftina. No, Zagreb je još uvijek mnogo jeftiniji od Rima', piše site Price of Travel.

>> Što je 200 milijuna ljudi reklo o Dubrovniku na Facebooku?

U Zagrebu su i dalje glavne atrakcije ili besplatne ili relativno jeftine, ali upozoravaju kako cijene transporta mogu povećati troškove veoma brzo ukoliko turisti nisu dovoljno oprezni.

'Hoteli su u Zagrebu još uvijek jeftiniji od sličnih u Rimu. Hrana i piće također su jeftiniji nego u Italiji, ali skuplje nego su bile prije nekoliko godina. Za razliku od drugih velikih europskih gradova, barem nije teško pronaći pristojne cijene jela', piše site te zbraja kako dan u Zagrebu turista košta 254 kune dnevno.

Napominju da se glavni grad Hrvatske brzo razvija tako da nije pametno odgoditi posjet Zagrebu. 'Još uvijek je prilično jeftin prema europskim standardima, naročito u usporedbi sa susjednom Italijom, Zagreb je jeftin i mjesto koje je vrijedno posjetiti na putu prema hrvatskoj obali.'

Na 21.mjestu smjestili su još jedan hrvatski grad – Dubrovnik. Naglašavaju kako je taj grad skuplji, ali u usporedbi sa sličnim turističkim mjestima u Italiji, veoma jeftin. Posebno ga treba, stoji na siteu, posjetiti za vrijeme ljeta. On će turista koštati otprilike 394 kune dnevno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene