Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelovala u akciji

'Zagreb može biti naklonjen i pješacima i biciklistima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica HNS-a i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić je, sudjelujući u akciji zagrebačkog HNS-a u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti i Dana bez automobila, rekla da Zagreb može biti prijateljski naklonjen grad i za pješake i bicikliste, a ne samo za automobile.

'Zagreb može biti prijateljski naklonjen grad za pješake, za one koji idu na dva kotača te na električni pogon, a ne samo za automobile', rekla je Pusić sudjelujući u akciji podružnice HNS-a Donji Grad kojom su građanima predstavili svoj prijedlog reguliranja prometovanja bicikala u Zagrebu te poticali alternativni način kretanja.

Pusić je kazala i da će se HNS danas svojom biciklističkom ekipom pridružiti akciji Udruge 'Moj bicikl' i Nizozemskog veleposlanstva u Hrvatskoj pod nazivom 'Zagrebačka žbica' u vožnji biciklom od centra grada do Savskog nasipa.

>> Pusić: Neće biti problema sa Slovenijom, ratificirat će na vrijeme

Napominjući da je zagrebački HNS inicijator reguliranja prometovanja bicikla i poticanja alternativnog načina kretanja, predsjednik zagrebačke organizacije Dragan Kovačević rekao je kako tom svojom inicijativom žele rješavati probleme običnih građana te potaknuti građane da više sudjeluju u odlučivanju u Gradu Zagrebu.

Inače, u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti i Danu bez automobila danas u Zagrebu i u više hrvatskih gradova sudjeluje i Savez društava distrofičara Hrvatske s kampanjom 'Za pokret - mali pokret u pravom smjeru'. (Hina)

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Pješačka zona u Masarykovoj - 4 Šareni centar Mačke na cesti podijelile građane: "To znači više krugova, više goriva, osobito ujutro..."

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene