Karte, ilustracija (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić)
Karte, ilustracija (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić) Foto: Pixsell, Sanjin Struki?

Iako je objavljena vijest kako ZET od veljače uvodi karte od šest i deset kuna i ukida kartu od 15 kuna, čini se da od toga - nema ništa. Barem za sada.


Vijest o inicijativi za uvođenje novih karata u tramvajima i autobusima prije dva tjedna je potvrdio predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a Zagreb Anto Jelić.

Vezani članci Obitelj podigla ogradu preko okretišta tramvaja u Prečkom (Foto: Dnevnik.hr) Ne smiruje se borba za zemljište na okretištu u Prečkom: "Mogu nas isplatiti ili idemo u najam!" Ograda na okretištu Prečko (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Gnjevna zagrebačka obitelj podigla ogradu preko okretišta tramvaja u Prečkom: "Nemamo drugog načina, ovo je tužno"

Na Facebook stranici Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a u srijedu je objavljeno kako su nove karte u proceduri, ali neće biti dostupne korisnicima javnog prijevoza od 1. veljače, iako su se mnogi ponadali. Razlog za to je, piše sindikat, sporost administracije i tijeka procedure.

"KARTE U PROCEDURI ALI NEĆE BITI OD 1. VELJAČE
Nastavno na sastanak SVPRZZ i gradonačelnika Grada Zagreba, uz nazočnost pročelnice za gospodarstvo Mirke Jozić i direktorice ZET-a Ljube Romčević-Žgele te predsjednika Sindikata branitelja i radnika Darka Matijevića, na kojem je dogovoreno da će se karte od 6 i 10 kn (na kiosku 4 i 7) moći kupiti i kod vozača, zbog sporosti administracije i tijeka procedure iste neće biti zadužene do 1. veljače 2019.g.

Postupak je u proceduri i poslan je zahtjev AKD-u da se izradi vizualni izgled karte i da se napravi sigurnosna zaštita vrijednosnoga papira i nakon pregleda istih išlo bi se u tiskanje novih karata. Očekuje se da bi karte bile gotove u drugoj polovini veljače. SVPRZZ će i dalje nastojati ubrzati proces i da vozači čim prije zaduže karte", objavljeno je na Facebook stranici sindikata. 

U ZET-u se nove karte još uvijek razmatraju

Više informacija potražili smo u ZET-u. "Kad je krenula priča s tim prijedlogom sindikata, sindikat je rekao da karte po novim cijenama idu od 1. veljače. Tvrtka ZET to nikada nije potvrdila. Ja isto ne mogu potvrditi hoće li to i kada biti. Što se nas tiče, to je još uvijek na razmatranju pa ne mogu komentirati tvrdnje sindikata. Službeno stajalište tvrtke ZET je da se to još razmatra, a o svemu ćemo pravovremeno obavijestiti javnost", kazao je za DNEVNIK.hr glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Podsjetimo, prema prvoj informaciji iz Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a su od početka veljače u vozilima ZET-a trebale biti dostupne karte po cijeni od šest i deset kuna, a one najjeftinije, od četiri kune, i dalje bi u prodaji bile samo na kioscima.

Karta od četiri kune i dalje bi vrijedila, prema inicijativi sindikata, pola sata. Kod vozača bi se mogla kupiti karta od šest kuna, koja bi vrijedila pola sata i ona od 10 kuna, koja bi vrijedila za sat i pol vremena vožnje. Time bi se istisnule karte od 15 kuna.

U ZET-ovim tramvajima i autobusima sada se mogu kupiti samo karte od 15 kuna što je na inicijativu sindikata trebalo biti promijenjeno.