Karte, ilustracija (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić)
Karte, ilustracija (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić) Foto: Pixsell, Sanjin Struki?

Iako je objavljena vijest kako ZET od veljače uvodi karte od šest i deset kuna i ukida kartu od 15 kuna, čini se da od toga - nema ništa. Barem za sada.


Vijest o inicijativi za uvođenje novih karata u tramvajima i autobusima prije dva tjedna je potvrdio predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a Zagreb Anto Jelić.

Vezani članci Tramvajska pruga Tramvaji ne voze u Novom Zagrebu: Pogledajte koje je promjene uveo ZET Tramvajska karta (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Poskupljuju ZET-ove karte sa četiri na možda čak osam kuna

Na Facebook stranici Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a u srijedu je objavljeno kako su nove karte u proceduri, ali neće biti dostupne korisnicima javnog prijevoza od 1. veljače, iako su se mnogi ponadali. Razlog za to je, piše sindikat, sporost administracije i tijeka procedure.

"KARTE U PROCEDURI ALI NEĆE BITI OD 1. VELJAČE
Nastavno na sastanak SVPRZZ i gradonačelnika Grada Zagreba, uz nazočnost pročelnice za gospodarstvo Mirke Jozić i direktorice ZET-a Ljube Romčević-Žgele te predsjednika Sindikata branitelja i radnika Darka Matijevića, na kojem je dogovoreno da će se karte od 6 i 10 kn (na kiosku 4 i 7) moći kupiti i kod vozača, zbog sporosti administracije i tijeka procedure iste neće biti zadužene do 1. veljače 2019.g.

Postupak je u proceduri i poslan je zahtjev AKD-u da se izradi vizualni izgled karte i da se napravi sigurnosna zaštita vrijednosnoga papira i nakon pregleda istih išlo bi se u tiskanje novih karata. Očekuje se da bi karte bile gotove u drugoj polovini veljače. SVPRZZ će i dalje nastojati ubrzati proces i da vozači čim prije zaduže karte", objavljeno je na Facebook stranici sindikata. 

U ZET-u se nove karte još uvijek razmatraju

Više informacija potražili smo u ZET-u. "Kad je krenula priča s tim prijedlogom sindikata, sindikat je rekao da karte po novim cijenama idu od 1. veljače. Tvrtka ZET to nikada nije potvrdila. Ja isto ne mogu potvrditi hoće li to i kada biti. Što se nas tiče, to je još uvijek na razmatranju pa ne mogu komentirati tvrdnje sindikata. Službeno stajalište tvrtke ZET je da se to još razmatra, a o svemu ćemo pravovremeno obavijestiti javnost", kazao je za DNEVNIK.hr glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Podsjetimo, prema prvoj informaciji iz Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a su od početka veljače u vozilima ZET-a trebale biti dostupne karte po cijeni od šest i deset kuna, a one najjeftinije, od četiri kune, i dalje bi u prodaji bile samo na kioscima.

Karta od četiri kune i dalje bi vrijedila, prema inicijativi sindikata, pola sata. Kod vozača bi se mogla kupiti karta od šest kuna, koja bi vrijedila pola sata i ona od 10 kuna, koja bi vrijedila za sat i pol vremena vožnje. Time bi se istisnule karte od 15 kuna.

U ZET-ovim tramvajima i autobusima sada se mogu kupiti samo karte od 15 kuna što je na inicijativu sindikata trebalo biti promijenjeno.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju