Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bager ruši derutnu stambenu zgradu u središtu Zagreba. Stanari u šoku. Kažu da ih novi vlasnik zgrade nije upozorio na rušenje.


Stanove su odavno dobili od grada samo na korištenje, a od novog vlasnika sada traže obeštećenje. On tvrdi da oni tamo više ne žive i samo žele od njega izvući novac. Na broju 17, zagrebačke Kalničke ulice u tijeku je rušenje stare stambene zgrade. Prije tri godine kupila ju je građevinska tvrtka koja ondje kreće s gradnjom novih stanova. Donedavni stanari se bune. Kažu da su izbačeni bez ikakvog upozorenja.

'Da u ovoj državi security odlučuje kud će koga istjerati. Ne policija, ne vlast nego kriminalci, da oprostite. Oni mene izjure iz mog stana bez novčanika, bez dokumenta, bez da sam oprala zube. Ostalo je sve raditi, televizija, ja ne mogu unutra ući nazad,' rekla je, sada bivša stanarka, Nada Martić. 'Znate kad sam jutros 19 šećer imala, onda možete mislit kako sam, možete mislit kako sam,' rekla je Iva Bzowski, koja je živjela u dotičnoj zgradi.

Vezani članci Rušenje silosa (Foto: Screenshot/YouTube) Na njega pao ogroman, betonski silos, a on odšetao s ogrebotinom na laktu Bagerist (Foto: Screenshot/Instagram) Bagerist pokušao srušiti divovski dimnjak pa odmah požalio

Većina je stanove, prije dosta godina, od grada dobila samo na korištenje. Novi vlasnik tvrdi da oni tu već neko vrijeme ne žive. 'Sa tim ljudima koji se bune sam pokušao mirnim putem, ali kad sam shvatio da me pokušavaju iznuditi za ogromne novce sam prekinuo razgovore, rekao je vlasnik zemljišta i zgrade, Mirza Muftić. Vlasnik tvrdi da nitko od stanara koji se bune ne žive u toj zgradi.

'To je njegova priča. Da mi ne živimo, ja ne znam je li moji dokamenti mogu dokazati da ja tu živim jer zaista živim,' rekla je Ružica Sever. Inspekcija Ministarstva graditeljstva bila je na terenu. Tko gdje živi i imaju li ovi ljudi doista ikakva prava tek će se utvrditi. Red će do tada čuvati šest zaštitara.