Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne mogu više živjeti s otpadom

"Bojim se četveronožaca, da vam pravo kažem, jer tu se svašta skuplja. Već tjedan dana nisu to vozili odavde"

Zagreb opet ima problema s otpadom (Foto: Dnevnik.hr)
Zagreb opet ima problema s otpadom (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Slavko Ivanda (Foto: Dnevnik.hr) Slavko Ivanda (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zagreb opet ima problema s otpadom (Foto: Dnevnik.hr) Zagreb opet ima problema s otpadom (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Zagreb opet ima problema s otpadom (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Zagreb opet ima problema s otpadom i to s glomaznim. Reciklažna dvorišta su pretrapana, a Zagrepčani tvrde da nisu pražnjena danima. Nakon naših poziva dogodio se obrat i Čistoća je krenula u sanaciju.

Reciklažna dvorišta u Zagrebu pretrpana su starim trosjedima, madracima, ormarima i drugim otpadom. Građani se žale, a jedna od njih je i Štefanija iz Dubrave koja je na +30 osuđena na suživot s otpadom.

Pročitajte i ovo Otok Krk ne oprašta odlaganje smeća - 5 kazne za nemarne Grad Krk ni neuredni turisti ne zaustavljaju da postane zero waste otok: Ulažu u edukaciju i nadzorne kamere Ilustracija sve češći problem Pokušavate otvoriti bocu, ali čep se ne želi odvojiti? Pogledajte o čemu je riječ


"Ja se bojim četveronožaca da vam pravo kažem jer tu se svašta skuplja. Već tjedan dana nisu to vozili odavde", kaže Štefanija.
Nije problem samo u Dubravi. Pretrpana reciklažna dvorišta su i u Kajzerici, Prečkom, Trešnjevci.

Građani smatraju da je problem u tome što je reciklažnih dvorišta malo.

"Tih reciklažnih dvorišta bi zapravo trebalo bit puno više, odnosno sistem njihovog gospodarenja otpadom bi trebao bit puno bolji", kaže Goran iz Zagreba.

Građani račune uredno plaćaju, od njih se očekuje da recikliraju pa je nevjerojatno da s otpadom nemaju kamo. Tim više što je ljeti u gradu manje ljudi, a otpad brzo poprimi neugodan miris.
Reporter Nove TV Dino Goleš kaže da se ipak dogodio obrat te su, nakon cjelodnevnog inzistiranja na odgovoru zašto su reciklažna dvorišta puna glomaznog otpada, u srijedu posljepodne došli djelatnici Čistoće i krenuli sa saniranjem.

"Uključili smo sve naše logističke i opertativne mogućnosti i vjerujemo da će se situacija poboljšati već tjekom ovoga tjedna, a tijekom idućeg vjerujem da ćemo to bit kompletno gotovo", kaže Slavko Ivanda, pomoćnik voditelja podružnice Čistoća.

Iz Čistoće mole Zagrepčane da umjesto reciklažnih dvorišta koriste besplatan odvoz s kućnog praga, ali se ne zna što će pak biti s otpadom na ilegalnim deponijima. 

"Čistoća će poduzeti sve aktivnosti kako bi to maknula, ali ja im kažem još jedanput apeliram na naše sugrađane da imaju zaista mogućnosti. Interes je pretpostavljam najveći dio naših sugrađana da imamo čist Zagreb", kaže Ivanda.

No koliko Zagrepčani ne bi smijeli stari namještaj ostavljati na livadama, toliko bi se i Grad za sezonu glomaznog otpada trebao bolje pripremiti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene