Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić komentirao je informaciju da je Upravni sud donio pravorijek u sporu s Ministarstvom financija oko novca namijenjenog za decentralizirane funkcije.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je riječima 'tuđe nećemo, svoje ne damo' komentirao odluku Upravnog suda po kojoj Grad Zagreb ipak ne treba isplatiti 337 milijuna kuna Ministarstvu financija.

>> Upravni sud odgodio blokadu računa grada Zagreba

Vezani članci Zagrebačka gradska skupština (Foto: Dnevnik.hr) Kako stoje zagrebačke gradske tvrtke? Među tri koje posluju u plusu nalaze se i - Gradska groblja Milan Bandić (Dnevnik.hr) Bandić o štrajku u školama: ''Neka premijer to riješi još danas i lupi šakom o stol''

Novinari su danas gradonačelnika Bandića pitali da komentira odluku Upravnog suda po kojoj Grad Zagreb ipak ne treba isplatiti 337 milijuna kuna Ministarstvu financija, a Bandić je odgovorio da ne zna o čemu je riječ. 'O čemu je donio pravorijek sud? Ne znam', rekao je Bandić, a nakon što su mu novinari rekli da je prije godinu dana bio spor, Bandić je dometnuo: 'Tuđe nećemo, svoje ne damo, nitko to ne treba prosuđivati, to je jasno.'

U Gradskoj Službi za informiranje novinarima su najavili da će javnost sutra o tome obavijestiti pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić.

Spor je nastao zbog rješenja Ministarstva financija čiji je čelnik Slavko Linić prije godinu dana zaprijetio da će zbog nezakonitog korištenja decentraliziranih sredstava blokirati gradski proračun kako bi naplatio 337 milijuna kuna.

Riječ je o novcu za decentralizirane funkcije, odnosno za školstvo, vatrogasce i bolnice, koji je, prema mišljenju ministra financija, Grad Zagreb trebao uplatiti državi. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook