Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima i lažnih dojava

Zagreb: Aktivirano više klizišta, sve službe na terenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je kako su zbog više klizišta u Zagrebu sve nadležne službe od ranog jutra na terenu, no upozorio je i na neke lažne dojave građana.

Na lokaciji Črnomerec 111 aktiviralo se veliko klizište oko privatne kuće pa je došlo do puknuća zida jer je na kuću otklizala velika količina zemlje.

Na Zamorskom brijegu kod kućnog broja 8D aktiviralo se manje klizište uz kuće na privatnim posjedima i za sada nema opasnosti za kuće. Za sada nema opasnosti za kuće niti na Ivanovu putu kod kućnog broja 14 gdje je došlo do klizanja zemlje na privatnoj parceli, a koje je udaljeno od kuća i ceste.

>> Sisak spreman i za evakuaciju, Hrvatske vode: Stanje nije alarmantno!

U ulici Šestinski dol 34 su na uklanjanje nagnutih stabala pozvani djelatnici Hrvatskih šuma i Zrinjevca, a u ulici Bračun 36 došlo je do odrona kamenja uz obiteljsku kuću. U ulici Kralji 35 u Kašini klizište je podiglo prilaznu cestu koja pritišće dvorište. Odvaljen je zid dvorišta skupa s ogradom. Zagrebački gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama je dobio i lažnu dojavu iz Kozarčeva vijenca u Zagrebu.

Iz Ureda podsjećaju kako je ova zima bila s izrazito puno oborina, visokim i dugotrajnim snijegom i obilnim kišama. Po njihovim podatcima, od početka studenoga 2012. pa do kraja ožujka 2013. ukupno je palo oko 500 litara oborina po četvornom metru.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno"

Stoga je natapanjem terena zemlja postala žitka, što dovodi do pokreta klizanja ili odrona zemlje. Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama ističe kako je nadležan za koordinaciju djelovanja hitnih službi, a ne i za sanaciju klizišta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene