Pitka voda (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)
Pitka voda (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Zagorski vodovod d.o.o. obavijestio je u srijedu korisnike s područja općina Lobor, Mače, Bedekovčina i Sv. Križ Začretje te gradova Zabok i Zlatar da su poslijepodne zaprimljene prijave o neugodnom mirisu vode za ljudsku potrošnju, i pozvao ih je da vodu ne koriste, a policija provodi istragu u mjestu Lobor. Upozorenje da se voda ne koristi i dalje vrijedi, a u četvrtak je objavljeno upozorenje i za korisnike u Oroslavju i Velikom Trgovišću.


Obavijest korisnicima Zagorski vodovod d.o.o. objavio je na svojim službenim internetskim stranicama.

Nakon prijave o neugodnom mirisu vode za ljudsku potrošnju, radnici Zagorskog vodovoda d.o.o. su odmah izvršili uzorkovanja vode i od nadležnih institucija zatražili analizu njene zdravstvene ispravnosti. Poduzete su sve mjere za uklanjanje tog nekarakterističnog mirisa, naveli su iz Zagorskog vodovoda.

Korisnike u navedenim naseljima pozvali su da do sljedeće obavijesti ne koriste vodu za ljudsku potrošnju, a u četvrtak su objavili da mole i korisnike Zagorskog vodovoda d.o.o. s područja grada Oroslavja i općine Veliko Trgovišće, da do sljedeće obavijesti ne koriste vodu za ljudsku potrošnju.

Kontaktirali smo Zagorski vodovod gdje su nam rekli kako se oko 13 sati očekuju nalazi analiza vode.

Iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske u srijedu kasno navečer je priopćeno da je temeljem dojave DC-112 i objave „Zagorskog vodovoda“ u tijeku policijsko postupanje u mjestu Lobor radi utvrđivanja činjenica, a kako doznajemo, tijekom dana bi se trebao provesti očevid te otkriti uzrok zagađenja. 

Neslužbeno, vjerojatno je riječ o zagađenju nekom vrstom naftnog derivata. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju