Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Braniteljica se žalila

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog zatvora u Remetincu u kaznionicu zatvorenog tipa u Glini, zbog čega se njegova braniteljica žalila.

Zagrebačka odvjetnica Višnja Drenški-Lasan izjavila je da je njezin branjenik iznenada u ponedjeljak dobio rješenje Uprave za zatvorski sustav o premještaju zbog "organizacijskih i tehničkih razloga" te da je istog dana i prevezen u glinsku kaznionicu.

Pročitajte i ovo Branko Bačić 74 montažne kuće Kontejneri u Glini su prošlost, Bačić poručio: "Ovdje se grade i još tri višestambene zgrade" Nema vode Sramotno Temperature otišle nebu pod oblake, a neka sela na glinskom području danima nemaju vodu: "Užas. Rekli su nam da ne znaju gdje je kvar"

>> Zagorec od Petrača i Matekovića traži milijune zbog otmice sina

"Ta odluka šteti mom branjeniku jer je odslužio više od polovice kazne i smatram da je trebao biti prebačen u kaznionicu poluotvorenog tipa, a ne u strožu kaznionicu zatvorenog tipa", rekla je Zagorčeva braniteljica, dodajući da se već žalila na odluku koju je donijelo povjerenstvo Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav, a potpisao novi čelnik te uprave, pomoćnik ministra pravosuđa Ivica Šimac.

Neslužbeno se doznaje da je premještaj predložio upravitelj zatvora u Remetincu te da se Vladimir Zagorec odmah osobno žalio, no žalba mu je odbijena.

U Remetincu bio na ženskom odjelu

Zagorec je u zatvoru u Remetincu bio od početka listopada 2008., kad ga je Austrija izručila zbog suđenja za zloporabu položaja i ovlasti, to jest krađu dragulja iz sefa MORH-a 2000., kad je odlazio s dužnosti pomoćnika ministra. U ožujku 2009. zagrebački Županijski sud nepravomoćno ga je osudio na sedam godina zatvora i oduzimanje imovine u vrijednosti od pet milijuna američkih dolara, to jest 39,4 milijuna kuna, koliko su vrijedili ukradeni dragulji. Vrhovni je sud tu odluku potvrdio u studenome 2009., nakon čega je nekad najodlikovaniji hrvatski general ostao bez čina i odličja.

U Remetincu je bio smješten na ženskom odjelu, gdje je, po pisanju medija, imao poseban tretman.

Kaznionica u Glini je uz onu u Lepoglavi zatvorenog tipa s obzirom na stupanj sigurnosti i slobodu kretanja zatvorenika. U Hrvatskoj su poluotvorene kaznionice u Lipovici, Požegi i Turopolju, a otvorena kaznionica je u Valturi. Neovisno o stupnju sigurnosti, kaznionice mogu imati zatvorene, poluotvorene i otvorene odjele. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene