Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pišu austrijski mediji

Zagorcu prijava za kriminalno udruživanje?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski istražitelji odlučili su, u vezi s poslova s nekretninama umirovljenoga hrvatskoga generala Vladimira Zagorca, podnijeti tužiteljstvu u Klagenfurtu prijavu i za kriminalno udruživanje.

Istražitelji su se na to odlučili tijekom pretresa spisa koruške banke Hypo Alpe Adria, piše bečki dnevnik Der Standard. Istraga se vodi protiv Zagorca i protiv bivših članova bančine uprave Wolfganga Kulterera i Guentera Striedingera i drugih. Dosad su podignute prijave za prijevaru i zloupotrebu ovlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Istražiteljski tim očigledno uočava sustavnost u Hypovoj dodjeli kredita Zagorcu koji nije osiguravao nužna jamstva. Riječ je o poslovima s nekretninama u Hrvatskoj iz 2004. i kreditnom volumenu od 5,6 milijuna eura.

>> Prijave za odgovorne čiji su projekti progutali 80 milijuna eura

>> Željko Rohatinski neće svjedočiti

Zagorec je u međuvremenu počeo prodavati svoje nekretnine u Beču. Trenutno se nalazi u zatvoru u Hrvatskoj a poslove vodi njegova žena. Prodaje se bivši telegrafski ured na bečkom Trgu burze (Boerseplatz) i dva objekta u Wien-Doeblingu. Po pisanju medija Zagorec je na temelju tih nekretnina od koruškog Hypoa dobio oko 40 milijuna eura kredita.

>> Standard: Istraga o Hypu širi se na Zagorca

Dužnosnik Socijalističke stranke Austrije (SPOe) Guenther Kraeuter zatražio je od Austrijske narodne stranke (OeVP) 'opsežno izvješće o napredovanju pravosudnih tijela u kaznenom gonjenju počinitelja gospodarskih zločina' u slučaju Hypo. U službenom je priopćenju Kraeuter zatražio i gospodarsko statusno izvješće o nacionaliziranoj banci. (Hina)

>> 'Spreman sam na suradnju oko Hypo banke'

>> Kako će država doći do novca od Zagorčeve imovine?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene