Dijana Zadravec demantira agresivno ponašanje
Dijana Zadravec demantira agresivno ponašanje Foto: Igor Kralj/Pixsell

Dijana Zadravec, zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice koja je sudjelovala u sukobu s drugom zaposlenicom bolnice, tvrdi da je odluka o njezinoj smjeni već donesena.


Zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec, o čijoj je smjeni trebalo odlučivati Upravno vijeće bolnice, ali je sjednica odgođena na zamolbu ministra zdravstva Milana Kujundžića, ustvrdila je u četvrtak kako iz medijskih napisa proizlazi da je odluka o smjeni već donesena.

Vezani članci Dijana Zadravec demantira agresivno ponašanje Vlada razriješila predsjednika Upravnog vijeća Vinogradske bolnice: "Slučajno se poklopilo s incidentom, odluka pripremljena prije šest tjedana" Sporna zvijezda Zvijezda petokraka uzburkala duhove u Rijeci: "Bilo bi smiješno da nije tužno"

Radi se o incidentu od 18. prosinca, kada je na jutarnjem sastanku Zadravec verbalno, a potom i fizički napala Miju Primorac, voditeljicu Odjela nabave medicinskih proizvoda u toj bolnici.

"S obzirom na medijske napise, koji očito potječu izravno iz Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice, imam potrebu reći da otkazivanje i zakazivanje nove sjednice Upravnog vijeća 'za moju smjenu' nema nikakvog smisla. Iz medijskih napisa jasno proizlazi da je odluka o mojoj smjeni već donesena, a potvrđivanje Upravnog vijeća takve odluke predstavlja pravnu farsu", poručila je Zadravec u priopćenju.

"Upravo onaj koji je rekao da će se u potpunosti poštovati pravna procedura dopuštanjem medijskih objava o mojoj smjeni tu je proceduru prekršio. Po mojem mišljenju, situacija je više nego sazrela da nadležna tijela preispitaju cijelu proceduru", navodi Zadravec

Ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio je u četvrtak da je zamolio predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice da odgodi sjednicu o sudbini Zadravec kako bi se ona, poštujući demokratske i pravne standarde, mogla braniti pred svim članovima Vijeća, s obzirom na to da dva člana Vijeća u utorak, kada se sjednica trebala održati, nisu bila u Hrvatskoj.

Proceduru u kojoj su saslušani svi sudionici događaja provelo je Povjerenstvo za unutarnji nadzor.

Portal Index.hr objavio je nalaz povjerenstva koje je ocijenilo da je Zadravec napravila tešku povredu ovlasti iz radnog odnosa.

"Povjerenstvo je iz iskaza i pisanih očitovanja utvrdilo da se između Dijane Zadravec i Mije Primorac dogodio sukob koji prelazi granice primjerenog poslovnog ponašanja između zaposlenika. S obzirom na to da je Zadravec nadređena Primorac i prva je započela sukob prema iskazima svjedoka, Povjerenstvo je smatralo da je Zadravec prekoračila svoje ovlasti udarajući Miju Primorac po ruci u kojoj je imala mobitel i prijeteći joj otkazom", navodi Index. (Hina)