Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko stotina Zadrana od 9 je sati čekalo otvaranje trgovačkog centra Supernova.


Nevjerojatan prizor stiže iz Zadra, stotine građana satima su čekali otvorenje trgovačkog centra. Uprava je otvaranje zakazala u devet ujutro u trenucima kada još nisu imali uporabnu dozvolu. Dozvolu su s njima, na kraju, čekali i kupci.

Vezani članci Alan Medić - 4 Zadarski epidemiolog: "Svaki dan 15 do 20 ljudi završi u bolnici. A u ilegalnim objektima ih se skuplja i po 200, 300" Koronavirus, ilustracija Apel liječnika: "Sve je više hospitaliziranih u dobi od 40 do 50 godina, na kraju ćemo cijelu bolnicu pretvoriti u COVID odjel"

Tako se nekoliko stotina Zadrana okupilo ispred vrata, dok su u samom centru još uvijek trajali tehnički pregledi sigurnosti. Bilo je nekih koji su se pred vratima žalili i tvrdili da sve liči na cirkus i da je osoblje neljubazno. Nervoze je itekako bilo. Kupci su zapitkivali zaštitare o terminu, nitko pred vratima ne zna zašto se vrata ne otvaraju.

>> Zbog svađe šteta u desecima milijuna kuna i 700 radnika bez posla

U isto vrijeme u unutrašnjosti centra vladala je neizvjesnost. Tehnički pregled sigurnosti tek je bio u tijeku, a uporabna dozvola za veliki centra bila je pod velikim znakom pitanja. Sudionici glamurozne predstave otvaranja gotovo su počeli s pakiranjem kofera. U 16 sati, tijela zaštitara su se razmaknula, a stotine Zadrana utjehu za sedam sati čekanja pokušat će izliječiti kupovinom.