Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne razgovaraju o predmetu'

Zadnji sati prije presude: Generali zajedno kuhaju i druže se

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Generali Ante Gotovina i Mladen Markač iščekuju presudu Haškog suda.

Supruga generala Markača s najbližim generalovim prijateljima u Haagu čeka izricanje pravomoćne presude. Izjave ne daje, ali prijatelji govore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Autorica Ivana Petrović Ovdje pogledajte specijal 'Godina slobode' o danu koji je ujedinio Hrvatsku Slika nije dostupna Novi napad na turskog suca Njemački list: 'Gotovinu i Markača oslobodio radno nesposoban sudac'

U pritvoru je cijelo popodne bio prijatelj generala Gotovine Željko Dilber. 'General je dobro, ne pokazuje nervozu, a to je zato što je on takav', kazao je Dilber.

Dilber je čest gost generala Gotovine u pritvoru. 'Moje očekivanje nije se promijenilo. Ja kao sudionik vremena znam da zločinačkog pothvata nije bilo', kaže Dilber.

'On je pripremljen za svaki slučaj. Ne može biti gore. On je u dobrom stanju, zna da će sutra biti kraj, kakav god. Pripremljen je za svaki slučaj', kaže o generalu Markaču njegov odvjetnik Tomislav Kuzmanović.

>> UŽIVO na DNEVNIK.hr: Pratite okupljanje branitelja u Zagrebu

Iza žice i visokog zida generali Gotovina i Markač dane provode i u zajedničkim druženjima. 'Oni kontaktiraju slobodno, oni čak kuhaju zajedno, s tim da je general Gotovina specijaliziran za mediteransku kuhinju, a general Markač za kontinentalnu. To je nešto životno, što je na dnevnoj bazi. S druge strane, ne razgovaraju previše o predmetu', kazao je odvjetnik generala Markača Goran Mikuličić.

Iza zidina scheveningenskog pritvora u Haagu generale danas intenzivno posjećuju članovi obitelji, suborci, prijatelji i odvjetnici. Odvjetnici generala Gotovine ne žele davati nikakve izjave, kažu da će se sve reći nakon što žalbeno vijeće sutra kaže pravomoćnu presudu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene